avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantum indemnizatie ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantum indemnizatie ingrijire copil

Buna ziua !
Daca o persoana este angajata cu program de 4 h si are un sal. de 450 lei, ce valoare va avea indemnizatia de ingrijire copil ?
Nu stiu cum este cu acea suma minima ....
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 24 Septembrie 2014
In speta, cuantumul indemnizatiei pentru CCC va fi de 600 lei .

art.2 din OUG 111/2010
..
(1^1) Limitele minimă şi maximă ale indemnizaţiei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinţă, denumit în continuare ISR.

(2) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. a) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 6,8 ISR.

(3) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 2,4 ISR.
...

Indicatorul social de referinţă (ISR) = 500 lei, in prezent.
Potrivit OUG nr. 111/2010. poate beneficia de indemnizatia in valoare de 600ron (minimul acordat) daca are venituri supuse impozitarii pe ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.. Nivelul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.
O zi buna!
Poate beneficia de indemnizatie si daca are perioade asimilate in ultimele 12 anterioare datei nasterii copilului.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatii sarcina gemelara madalinamorariu madalinamorariu Buna ziua. As dorii sa stiu ce indemnizatii sunt in cazul unei sarcine gemelare. De asemeni as dorii sa stiu daca , concediul pre si post natal este la fel ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni lucias lucias As dorii sa stiu ce indemnizatie se acorda pentru gemeni daca stau 2 ani acasa. Ma puteti ajuta? :( (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni elabina elabina Va rog sa imi spuneti si mie cat va fi indemnizatia ptr cresterea a 2 gemeni? (vezi toată discuția)