avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registru unic de control
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registru unic de control

SC a fost infiintata la data de 10.07.2014. Am uitat sa cumpar registru unic de control . Cand voi depune cererea pentru a cumpara registru voi primi amenda ? ( mentionez ca inca nu am inceput activitatea )
Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 14:18, 10 Octombrie 2014
depinde de administratie ---- e an electoral stiti asta, nu?

de obicei nu se da amenda pt acest registru dar la sectorul 6 au inceput sa dea amenzi pt asa ceva. nici cu memoriu pt avertisment nu au vrut sa accepte. amenda este 500 lei parca.

la contribuabili mijlocii in Bucuresti nu da amenzi (m-am dus ulterior vizitei din S6)
Pot sa va dea avertisment doar, avand in vedere prev. OG 2/2001 si faptul ca abia v-ati infiintat.

Legea nr. 252/2003 privind registrul unic de control

Art. 6. - (1) Registrul unic de control se eliberează, contra cost, de direcţiile generale ale finanţelor publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, pe baza certificatului de înregistrare, în cazul comercianţilor, şi pe baza certificatului de înregistrare fiscală, în cazul celorlalte categorii de contribuabili.
.....
(3) Contribuabilii nou-înfiinţaţi sunt obligaţi ca, în termen de 30 de zile de la data înregistrării, să achiziţioneze registrul unic de control.
Art. 7. - Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) neachiziţionarea registrului unic de control de la direcţiile generale ale finanţelor publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, în termenul prevăzut la art. 6 alin. (2) şi (3);
.....
Art. 8. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 7 se sancţionează cu amendă după cum urmează:
a) de la 500 lei la 1.000 lei, pentru fapta prevăzută la lit. a);
b) de la 1.000 lei la 2.000 lei, pentru fapta prevăzută la lit. b).
......
(3) Dispoziţiile prezentului articol se completează cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările ulterioare.



Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor

Art. 5. - (1) Sancţiunile contravenţionale sunt principale şi complementare.
(2) Sancţiunile contravenţionale principale sunt:
a) avertismentul;
b) amenda contravenţională;
c) prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
ioanbutariu a scris:

Pot sa va dea avertisment doar, avand in vedere prev. OG 2/2001 si faptul ca abia v-ati infiintat.


Pot sa dea avertisment ... asta este clar .... dar daca nu vor? Exista vreo obligatie? Daca trec 3 luni, 6 luni sau un an se schimba situatia?

MarianBratu a scris:

ioanbutariu a scris:

Pot sa va dea avertisment doar, avand in vedere prev. OG 2/2001 si faptul ca abia v-ati infiintat.


Pot sa dea avertisment ... asta este clar .... dar daca nu vor? Exista vreo obligatie? Daca trec 3 luni, 6 luni sau un an se schimba situatia?




Nu exista vreo obligatie in acest sens, dar amenzile se dau in functie de comportmanetul anterior (a mai avut abateri sau nu) si in functie de marimea societatii. Eu am intalnit cazul in care s-a dat doar avertisment. Deci depinde de organul fiscal.
Si eu am intalnit cazuri cu avertisment si am avut cazuri in care nici nu s-au mai obosit sa scrie nimic --- au dat doar registrul insotit de factura si gata. Dar am avut surpriza la S6 sa refuze sa elibereze RUC fara amenda. Nici macar cu avertisment nu au vrut sa il dea. Societate care nu a avut niciodata amenda sau avertisment, taxe platite la zi infiintata in 2014.

Deci ... practica nu este unitara si fiecare se descurca cum poate.

Alte discuții în legătură

Sancțiunile pentru ca am uitat sa achizitionez registrul ujic de control? Julia78 Julia78 Bună ziua, care sunt sancțiunile pentru ca am uitat sa achizitionez registrul unic de control pentru un S.r.l. nou infiintat fara activitate si au trecut ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control Nutzu90 Nutzu90 Buna ziua! Am infiintat un SRL in 2016 la care am omis solicitarea registrului unic de control in termenul de 30 de zile. Daca il solicit acum, voi fi ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control bogdanblue bogdanblue Buna, Am infiintat un PFA in Ianuarie 2010 si la aceea data nu mi-a spus nimeni ca as avea nevoie in mod obligatoriu de Registrul Unic de Control. Am aflat ... (vezi toată discuția)