avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registrul unic de control
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registrul unic de control

Buna ziua!
Am infiintat un SRL in 2016 la care am omis solicitarea registrului unic de control in termenul de 30 de zile.
Daca il solicit acum, voi fi amendat pentru depasirea termenului?
Mentionez ca nu am si nu am avut nici un control de la autoritati.
Astept raspunsul dumneavoastra cu interes
Cel mai recent răspuns: Ionut Branca , utilizator 14:20, 3 Mai 2019
În conformitate cu HG. 33/2018 din 25 ianuarie 2018 privind stabilirea contravențiilor care intră sub incidența Legii prevenirii, precum și a modelului planului de remediere, actele nomative ce intră sub incidența legii prevenirii sunt:
Legea nr. 252/2003 privind registrul unic de control, respectiv art.7 lit.a) și constituie contravenții următoarele fapte:
Art. 7 lit. a) neachiziționarea registrului unic de control de la direcțiile generale ale finanțelor publice din raza teritorială unde își are sediul social contribuabilul, în termenul prevăzut la art. 6 alin. (2) și (3);
Art.6 alin.
(2) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, contribuabilii vor achiziționa registrul unic de control de la direcțiile generale ale finanțelor publice.
(3) Contribuabilii nou-înființați sunt obligați ca, în termen de 30 de zile de la data înregistrării, să achiziționeze registrul unic de control.
..............inspectorii nu vor mai acorda imediat amenzi, la prima neregulă, ci vor acorda o perioadă pentru ca problemele să fie rezolvate.
!
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Ionut Branca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul unic de control bogdanblue bogdanblue Buna, Am infiintat un PFA in Ianuarie 2010 si la aceea data nu mi-a spus nimeni ca as avea nevoie in mod obligatoriu de Registrul Unic de Control. Am aflat ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control pfa Cristian 01 Cristian 01 Este obligatoriu registru unic de control la un pfa cu activitate taxi ? Eu stiam ca nu si acum cand am dat drumu la activitate si am fiscalizat casa de ... (vezi toată discuția)
Sancțiunile pentru ca am uitat sa achizitionez registrul ujic de control? Julia78 Julia78 Bună ziua, care sunt sancțiunile pentru ca am uitat sa achizitionez registrul unic de control pentru un S.r.l. nou infiintat fara activitate si au trecut ... (vezi toată discuția)