avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intrebare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intrebare

O SC platitore de TVA presteaza servicii de constructii intr-o tara UE. De acolo din tara respectiva cumpara unele obiecte de inventar si unele consumabile. Si obiectele de inventar si consumabilele le foloseste in timpul activitatii in tara respectiva.
Pe factura este pret inclusiv TVA si la fel a si platit pret inclusiv tva.
Acum intrebare: De ex in cazul de fata pe NIR si bon de consum se trece pret cu TVA sau fara? Daca am inteles bine contabilul a inregistrat in balanta in contul 303 pretul inclusiv TVA ( ex. un echipament de lucru care a costat 100 X 19% tva= 119), apare in contul 303 suma de 119 lei si nu de 100, este corect asa? Pentru obiectele cumparate din RO suma din contul 303 este fara tva, este corect asa?
Si a doua intrebare, pe NIR si bon de consum care curs valutar se foloseste? Cel din data cumpararii care coincide si cu data la care au fost date in folosinta obiectele sau cel din data depunerii decontului?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 19:49, 26 Mai 2009
daniela vorovenci a scris:

Se utilizeaza cursul valutar din data inregistrarii decontului



Va multumesc pentru raspuns, puteti sa detaliati putin fiindca eu chiar nu inteleg.

Daca am inteles bine pentru materialele cumparate din strainatate in perioada in care firma presteaza servicii acolo, materiale pe care le foloseste tot acolo, si la intoarcerea in tara se depune decontul impreuna cu facturile pentru materialele respective, dar materialele nu se aduc in tara fiindca sunt folosite acolo, la intocmirea notei de receptie se foloseste cursul din data decontului? Cand trebuie intocmite notele de receptie, acolo in strainatate odata cu cumpararea materialelor sau aici in tara o data cu depunerea decontului. Daca notele de receptie se intocmesc acolo in strainatate atunci trebuie folosit cursul din data receptiei ? Sau ar fi corect ca notele de receptie sa fie intocmite abia la data depunerii decontului din moment ce materialele se folosesc acolo in strainatate inainte de depunerea decontului?
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
alina240, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data intrarii in patrimoniu? alina240 alina240 O SC presteaza servicii de constructii in straiantate. Acolo cumpara unele materiale( pret inclusiv tva) si tot acolo le si foloseste. Cand trebuie intocmita ... (vezi toată discuția)
Combustibil luciapap luciapap Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022? Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)
Bonurile de benzina si motorina - cont 604 chelt privind mat nestocate miraj miraj bonurile fiscale de la PECO ptr motorina alimentata pe masina firmei in contabilitate le dau pe contul 604 - chelt privind mat nestocate si nu mai fac NIR , ... (vezi toată discuția)