avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 600 lei pt centura! E legal asa ceva?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

600 lei pt centura! E legal asa ceva?

va rog sa mi rasp si mie si sa mi spuneti daca e legal sa primesc amenda 600 lei pt nepurtarea centurii de siguranta? azi am fost oprit de un echipaj de politie si amendat pt ca am depasit viteza legala cu 2 km pe h(am avut 62 intr-o zona limitata la 60) si nu am purtat cenura de siguranta drept pt dare am fost amendat cu 6 mil lei vechi. SI ar mai fi de spus ca nu aveam asupra mea buletinul si permisul, dar agentul ma trimis dupe ele si le am adus in 5 min.VA rog sa mi rasp si sa mi spuneti daca agentul a procedat corect amendandu-ma cu suma asta. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 21:31, 27 Mai 2009
Stoica Ioana a scris:

In termen de o luna de la intocmire , in lipsa semnaturii dumneavoastra (practic prin aceasta va insuseati continutul procesului verbal ) va fi trimis , prin posta , la domiciliu.

Termenul in care se poate face contestatie este de 15 zile de la comunicare. In cazul cand procesul verbal este semnat de contravenient si predat acesuia cele 15 zile curg de la ora 0 a zilei urmatoare. Acum vine intrebarea: In cazul cand procesul verbal este trimis prin posta care este momentul de la care curge termenul in care se poate contesta procesul verbal?
Sper ca am fost clar.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
Adrian Copil, Consilier juridic
Daca n-ati apucat sa cititi mai sus , unde v-am explicat clar ca acest termen curge de la comunicarea prin posta acasa , in caz de nesemnare , inseamna ca nu acordati atentie raspunsurilor [EDITAT-raspunde partilor editate ale celuilalt mesaj]
ContSters20980, utilizator
Sunt doua cazuri: 1. cel cand semnezi si primesti procesul verbal (caz in care cele 15 zile curg de la ora zero a zilei urmatoare datei cand a fost intocmit, semnat de contravenient si primit de catre acesta) si 2. cazul in care se trimite prin posta procesul verbal (caz in care ai afirmat "in 15 zile de la ... semnare de primire ,prin posta"). Aici am venit eu cu intrebarea : termenul acesta de 15 zile de cand curge?
Adrian Copil, Consilier juridic
Ce nu intelegeti , stimate domn ? De cand primiti procesul verbal prin posta , (care dupa cum am mentionat , in mod obligatoriu se trimite in maxim o luna de la intocmire-altfel e operanta sanctiunea nulitatii ) si semnati de primirea acestuia , aveti posibilitatea , in termen de 15 zile de la semnare , dupa cum am mai zis o data , sa-l contestati la judecatoria in a carei raza a fost savarsita contraventia !
Ce nu e limpede ? Primirea ?Semnarea ? Termenul de 15 zile ? ce va confuzioneaza atat de mult ?
[EDITAT]
ContSters20980, utilizator
Termenul este foarte clar, momentul de cand curge acesta m-ar fi interesat. Si ma intereseaza acest moment nu atat pentru a calcula termenul de contestare ci pentru a stabili cand se considera comunicat procesul verbal.
Logica pentru care consider interesant acest aspect este faptul ca nimeni nu poate obliga pe contravenient sa semneze pentru primirea procesului verbal, caz in care organul constatator nu prea mai are timp sa urmeze procedura afisarii in termenul de 30 de zile de la intocmire.
Am deschis un topic special pentru discutia aceasta www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal nesemnat Intamplare Intamplare Mi-a fost retinut permisul de conducere pt depsirea vitezei de 109 km/h in localitate si mi s-a elibirat o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Amendă auto, aplicare eronată sancțiune. ce șanse de reușită ar avea contestarea pv? eduard1987 eduard1987 Buna ziua Am primit o amenda auto ptr depasirea vitezei legale pe un tronson de drum cu 70km/h limita. Amenda este pentru viteza de 86km/h, scrisa si in PV ... (vezi toată discuția)
Viteza maxima Lipi Lipi Tocmai m-am pricopsit cu o amenda pt depasirea vitezei maxime... De fapt inca nu m-am pricopsit pentru ca am refuzat semnarea pv si astept sa mi-l trimita ... (vezi toată discuția)