avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate executa silit un imobil ipotecat?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate executa silit un imobil ipotecat?

Buna ziua,

In prezent am la activ un credit personal de 10.000 euro pe 4 ani pe care l-am garantat cu un imobil.

S-a parea ca sunt in pericolul de a fi executat silit in cadrul unui proces pe o suma de 40.000 euro, care probabil inseamna mai mult decat valoarea imobilului.

In aceasta situatie, imi puteti spune va rog:

- Poate fi executat imobilul unde locuiesc pana termin primul creditul ipotecar?
- Daca da, cum se va proceda? O sa fiu dat afara din casa? O sa isi imparta creditorii intre ei sumele de la recuperat si o sa-mi vanda casa?

Orice sfaturi sunt bine venite...

Va multumesc!!!

Cel mai recent răspuns: lupciano , utilizator 19:38, 3 Octombrie 2014
Cu parere de rau, raspunsul este afirmativ (pentru creante peste 10.000 RON).
Dvs iesiti din schema (si din apartament) in primul rand, apoi se vinde locuinta la licitatie publica. Ordinea de stingere a datoriilor va fi : executorul, creditorul, iar daca mai ramane ceva si pt banca cu ipoteca bine ... daca nu ... cred ca va va paste o noua executare ...
Multumesc Cristi pt raspuns, chit ca nu este unul prea fericit.

Poate si un avocat sa confirme asta va rog?

Multumesc.
Imi pare rau, insa nu am obiceiul sa mint, oricat de dureros este adevarul. Crede-ma, m-am interesat la un executor despre acesta procedura, ceea ce iti recomand si tie.
De executat se poate executa, insa intai se indestuleaza banca care are ipoteca, apoi restul. Oricum nu conteaza care si cum isi recupereaza banii, dvs veti pierde casa si pt diferenta veti ramane dator.
Incercati sa ajungeti la intelegere de plata cu creditorul pt a nu va executa casa sau cautati dvs client, luati avans de 10000, radiati ipoteca, vindeti si dati banii celuilalt creditor.
Nu am acuzat pe nimeni de minciuna, dar imi place intotdeauna sa primesc cel putin 2-3 pareri. Si asa, la cum functioneaza justitia noastra e posibil sa nu o nimeresc pe cea mai fiabila nici din 10 incercari.

@gi-jane2

Multumesc pentru raspuns. Prin "intai se indestuleaza banca" ce pot intelege exact? Va fi nevoit celalalt creditor sa astepte pana se termina perioada creditului pana sa poata puna in executarea partea lui?

Eu inteleg ca pierderea este inevitabila dar vroiam sa stiu daca voi mai putea locui in casa de exemplu pana la terminarea perioadei creditului cu banca.

Alte discuții în legătură

Instrainarea bunurilor negirate bancii oanaalina1987 oanaalina1987 Buna seara Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Cum este procedura de executare silita in cazulunui credit restant cu ipoteca imobiliara? mariusmihai76 mariusmihai76 am un credit ipotecar cu cu ipoteca sunt in urma cu plata ratelor si banca ma ameninta ca voi fi dat la executori,ce se va intampla acum si cat dureaza ... (vezi toată discuția)