avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate executa silit un imobil ipotecat?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate executa silit un imobil ipotecat?

Buna ziua,

In prezent am la activ un credit personal de 10.000 euro pe 4 ani pe care l-am garantat cu un imobil.

S-a parea ca sunt in pericolul de a fi executat silit in cadrul unui proces pe o suma de 40.000 euro, care probabil inseamna mai mult decat valoarea imobilului.

In aceasta situatie, imi puteti spune va rog:

- Poate fi executat imobilul unde locuiesc pana termin primul creditul ipotecar?
- Daca da, cum se va proceda? O sa fiu dat afara din casa? O sa isi imparta creditorii intre ei sumele de la recuperat si o sa-mi vanda casa?

Orice sfaturi sunt bine venite...

Va multumesc!!!

Cel mai recent răspuns: lupciano , utilizator 19:38, 3 Octombrie 2014
din pacate, in Romania pana si ciorapii de pe tine sunt supusi executarii silite, iar daca imobilul tau are valoarea mai mica decat datoria, e clar ca iti va pune sechestru pe orice, sa-si recupereze datoria..nu m-ar mira sa iti puna sechestru si pe copii..a fost un caz in care ANAF a pus sechestru clubului Gloria Bistrita, pe jucatori..cred ca si Steaua a patit la fel..deci..pregateste-te de bahaus. Si eu sunt executat silit pentru o suma care creste mai ceva ca aluatul pus la dospit..deh..camata legala..
SFAT! vinde toate proprietatile si ramai cu lichiditati..nu iti poate lua banii din mana, ar fi talharie..sau mai simplu..trece urgent tot ce ai pe numele unuia din frati, parinti sau orice alt om de incredere..apoi ia si ataca prin instanta invocand drepturile care executorii judecatoresti le incalca cel mai des..VEZI CAPITOLUL 2 DIN CONSTITUTIA ROMANIEI! ..eu o sa incep distractia tot cu un nene executor judecatoresc care mi-a zis ca el si la 12 noaptea intra cum vrea "p**a" lui peste noi in casa si ne ia totul, si nu se lasa pana nu o sa ma distruga..Ce bine ca am inregistrarea telefonica :beta: ..multi dintre aceste sageti ale camatarilor legali, pentru ca, asta sunt ei in sinea lor, desi nu este un termen academic, se bazeaza ca si cei ilegali..pe teroare si pe faptul ca norodul nu prea isi cunoaste drepturile si nu stiu legea, iar serviciile judiciare de aparare sunt a naibii de scumpe si nu si le pot permite chiar toti..majoritatea resemnandu-se..ei..uite ca unii mai dau si de oameni care cunosc legile si drepturile si nu le digera lor mojiciile si de multe ori din vanatori ar putea ajunge victime..e legea firii..actiune si reactiune :)
HAI ..CURAJ! SA AI PARTE DE REUSITE! IN UNIRE STA PUTEREA! NU LASATI MAFIA LEGALA SA FACA DIN OAMENI NORMALI, SCLAVI SI BOSCHETARI!
S-a laudat Ponta ca va intra in vigoare legea falimentului personal. Aceasta iti va permite sa scapi de recuperatori, sa re-esalonezi datoriile si sa castigi timp. Nu vei scapa de datorie, dar macar vei dobandi o cale legala de intelegere intre tine si creditori. In toate statele civilizate exista o lege a falimentului personal, in tara africana numita Romania, nu exista inca. La noi omul, persoana fizica, nu are voie sa dea faliment, numai Mafia. Nu e corect. Faptul ca suntem tara europeana si inca nu avem o lege a falimentului personal arata clar ca tara asta e condusa de banci si corporatii nu de guvernele pe care le voteaza cetatenii.
Fereste'te de falimentul personal..orice venit ulterior trebuie nedeclarat..daca uiti sa'l declari faci inchisoare pentru furt..e f.pericolus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea bunurilor negirate bancii oanaalina1987 oanaalina1987 Buna seara Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Cum este procedura de executare silita in cazulunui credit restant cu ipoteca imobiliara? mariusmihai76 mariusmihai76 am un credit ipotecar cu cu ipoteca sunt in urma cu plata ratelor si banca ma ameninta ca voi fi dat la executori,ce se va intampla acum si cat dureaza ... (vezi toată discuția)