avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Regimul armelor si munitiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Regimul armelor si munitiei

sunt vinator cu acte in regula, de citiva ani si am avut mai multe controale pentru a vedea cum si unde tin arma. Totul in regula pina cind am avut un control si mi-a numarat cartusele ce le detineam, numarul acestora era mai mic fata de numarul pe care eu le achzitionasem si cu care eram inregistrat la magazinul de specialitate de unde le cumparasem. Neputind justifica munitia lipsa mi s-a ridicat arma si munitia existenta. CE SANCTIUNI POT PRIMI PENTRU ASA CEVA ? Citeva sfaturi ce pot face. MULTUMESC
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
nghincea, utilizator
Cel mai recent răspuns: nghincea , utilizator 19:58, 8 Octombrie 2014
Daca la control au fost constatate cartuse in minus este evident ca diferenta fata de ceea ce a-ti achizitionat fie a-ti utilizat-o la o partida de vanatoare,fie au fost sustrase de catre persoana cu acces la lada de munitie
Art. 342 din noul cod penal prevede:
Nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor
(1) Deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(3) Sustragerea armelor sau muniţiilor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Multumesc pt rasp. In declaratie am spus ca le am tras in perioada sarbatorilor de iarna ( craciun ,revelion ,sf. ion ) in curtea casei in plan vertical cum de fapt sa si intimplat ,controlul avindu-l in luna ianuarie 2014
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
nghincea, utilizator
Astept mai multe pareri de la voi ,MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul armelor si munitiilor florindr florindr Detin o arma neletala, cu aer comprimat. Am uitat sa-mi shimb permisul de arma in termenul legal de 5 ani. Mi-a fost intocmit dosar penal in temeiul art. 346 ... (vezi toată discuția)
Martor proces penal gabriel769 gabriel769 Pe scurt. Sint posesor de pistol cu gaze și am permis de port-arma.Nu posed munitie pentru el.Am fost la sediul unei firme și agentul de pază a observat ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)