avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor proces penal

Pe scurt.
Sint posesor de pistol cu gaze și am permis de port-arma.Nu posed munitie pentru el.Am fost la sediul unei firme și agentul de pază a observat acest lucru,desi nu era la vedere.Nu am observat tablete de avertizare in respectivul sediu.Agentul a anunțat Poliția iar aceasta m-a verificat cerindu-mi buletinul, permisul de port-arma și pistolul (am arătat că nu am muniție in el).S-a făcut un PV (nu am semnat nimic),am continuat discuția cu persoana la care am venit.Politia a plecat,la scurt timp am plecat și eu.
Acum am primit o Citație in calitate de Martor in Proces Penal.
Ce urmări, poate avea?
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 11:08, 28 Martie 2017
Politia s-a sesizat din oficiu si a inceput urmarirea penala in rem.
Daca nu s-a efectuat UP si fata de dvs, singura posibilitatea sa va audieze in procesul penal este cea in calitate de martor.
Atunci când o sa fie probe din care să rezulte bănuiala rezonabilă că ati săvârşit dvs fapta pentru care s-a început urmărirea penală si nu exista niciunul din cazurile care impiedica punerea in miscare si exercitarea actiunii penale, o sa va schimbe calitatea din martor in suspect.
Daca constata ca exista unul din cazurile care impiedica punerea in miscare si exercitarea actiunii penale, o sa propuna clasarea.

ART. 342*)
Nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor
(1) Deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(3) Sustragerea armelor sau muniţiilor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(4) Portul armelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), fără drept, în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
(5) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) au ca obiect arme interzise sau muniţii, mecanisme ori dispozitive ale acestora, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
#M3
(6) Nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
(7) Fabricarea sau asamblarea de arme letale, de piese sau de muniţie pentru acestea:
a) din orice componente esenţiale traficate ilicit;
b) fără o autorizaţie eliberată de către o autoritate competentă a statului membru în care are loc fabricarea sau asamblarea;
c) fără marcarea armelor letale asamblate la data producerii lor, în conformitate cu prevederile legale,
se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
#CIN
*) Conform art. 347, tentativa la infracţiunile prevăzute în art. 342 alin. (1) şi alin. (3) se pedepseşte.



Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Bună ziua cu respect,
Am o mică nelămurire.Art 342. pct4, se poate transforma in amendă,iar dacă da,ce sumă.
Mulțumesc
Se pedepseste doar cu inchisoarea.
Exista doar posibilitatea de a se ajunge la renunțarea la urmarire penală.
În funcție de circumstanțe se poate sau nu...
Dupa ce veți fi audiat ca martor veți fi pus sub acuzare.
Cu respect vă salut.
Spuneti-mi vă rog, dacă este posibil:
1.cum se poate face renunțarea la urmărirea penală
2.care sunt acele circumstanțe.
Mulțumesc mult pentru timpul acordat

Alte discuții în legătură

Cam la ce fel de cercetari sa ma astept? jciorbe3 jciorbe3 Cam la ce fel de cercetari sa ma astept? Speta: In urma cu 1 an cineva mi-a vandut un pistol (cu glont) precum si 200 cartuse 9mm. In urma cu 6 luni ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Regimul armelor si munitiei nghincea nghincea sunt vinator cu acte in regula, de citiva ani si am avut mai multe controale pentru a vedea cum si unde tin arma. Totul in regula pina cind am avut un control ... (vezi toată discuția)