avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contabila ajutor MINIMIS obtinut de la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contabila ajutor MINIMIS obtinut de la Ministerul Fondurilor Europene

Societatea a obtinut un imprumut nerambursabil de tipul ajutorului Minimis, pentru plata salariului angajatului absolvent 2014. Ajutorul va fi acordat lunar, dupa dovada platii salariului si contributiilor angajat-angajator. Va rog sa ma ajutati cu monografia contabila aferenta. Venitul intra la calcularea impozitului pe profit ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 11:45, 3 Octombrie 2014
Ajutoarele de minimis se inregistreaza in contabilitate ca subventii pentru investitii si se recunosc in bilant ca venit amanat. „Pe masura ce cheltuiesti din sumele aferente ajutorului primit si inregistrezi acele cheltuieli in contul de amortizare pentru a le deduce treptat, trebuie sa inregistrezi aceeasi suma si ca venit obtinut. Veniturile sunt zero, prin urmare, profitul fiscal este zero”,
445=475 suma de primit
achizitionez mijloc fix
clasa2=404
amortizez mijloc fix
6811=281...
si concomitent
475=74....

daca sunt cheltuieli curente pe masura ce fac cheltuiala respective inregistrez si veniturile
de ex salarii
641=421
si concomitent
475=74....
incasarea fonduriloe 5121=445

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie fonduri europene Laura777 Laura777 Nu am mai lucrat cu fonduri europene nerambursabile si as vrea sa-mi spuneti daca inregistrarile urmatoare sunt corecte: - pentru investitii ... (vezi toată discuția)
Achizitie utilaje agricole cu fonduri nerambursabile teodor_teo65 teodor_teo65 Va supun atentiei urmatoarea speta: Societatea mea a procurat utilaje prin intermediul unui imprumut pentru agricultura din fonduri FEADR. Acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Descarcarea din gestiune alsatraiteur alsatraiteur Buna ziua ! Am o societate cu mai multe cladiri (hale) pe acest teren care-mi apartine. Eu consider ca societatea mea este un TOT si ca daca fac lucrari la o ... (vezi toată discuția)