avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Obtinere taxa RCA mai mica in urma unui contract de ...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Obtinere taxa RCA mai mica in urma unui contract de comodat intre fiu si tata?

Este sau nu valabil si legal ca in urma unui contract de comodat ( si nu vanzare - cumparare ) realizat de catre fiu catre tata, sa se poata plati RCA-ul de catre tata ( ca utilizator si nu ca proprietar in talonul masinii ) ? Va intreb acest lucru pentru ca a devenit aberanta valoarea asigurarii RCA ( anul trecut 1300RON pentru 1 an si actualmente 2700RON ). Anul viitor va ajunge probabil cat taxa de timbru ( cca 5400 RON ).X-(
Va multumesc anticipat pentru un raspuns transant.
PS Nu stiu daca am postat unde trebuie. Rog moderatorii sa mute subiectul acolo unde este potrivit.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 17:54, 30 Septembrie 2014
Nu este bine sa o faceti pe numele tatalui, mai ales daca la volan veti fi dvs. Asigurarea se face pe numele proprietarului masinii. In plus, preturile da, vor creste, uneori chiar vor depasi masina ca valoare. Asa este! Bafta!
PS La 50 de ani, veti avea preturi mici la asigurare, daca pana atunci nu aveti evenimente in trafic.
Pretul RCA in Romania este unul scazut , inca , fata de tarile din Europa , in conditiile in care nivelul daunelor despagibite este foarte ridicat , fata de aceleasi tari. Practic, conform statisticilor recente, 7 din 100 de asigurati provoaca daune.Evolutia daunelor din primele sase luni ale acestui an intareste si mai mult aceasta afirmatie. La nivel de piata RCA, dauna medie platita a urcat cu 16%, pana la 6.894 de lei, de la 5.933 de lei in aceeasi perioada 2013. Valoarea despagubirilor pmorale si pt. deces platite a fost in crestere, ajungand la 1 miliard lei (+5%).
Din acest motiv , pretul RCA urmeaza sa creasca pt. segmetul de risc al conducatorilor auto.
Nu este bine sa faceti RCA pe numele tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret polita rca mca mca Buna ziua! Am un autoturism (A1) in leasing (al 4-lea an), 1198 mc/51 kw. CASCO si RCA le platesc prin brokerul de asigurare al firmei de leasing, la ... (vezi toată discuția)
Rca - diferente indoielnice silvia99 silvia99 buna ziua! 2 tineri de 25 ani, din acelasi oras au 2 masini asemanatoare (mai exact 1596cc, 75 c.p.), una e logan(2006), cealata e ford focus(2004). ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca cosmin311 cosmin311 Am avut un accident de masina in care a murit mama mea. Masina era pe numele lui tata si asigurarea RCA tot pe numele lui era. Eu am fost la volan in momentul ... (vezi toată discuția)