avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Audit intern
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Audit intern

Un auditor intern intr-o institutie publica (institut de cercetare-dezvoltare), se poate autoseziza atunci cand constata o deficienta sau iregularitate si sa efectueze verificari in aceasta directie (ca o misiune ad-hoc), fara a o solicita conducerii ?
Multumesc,
Mircea2020
Cel mai recent răspuns: Cristi2011 Cristi2011 , Contabil 11:27, 2 Octombrie 2014
Nu ! Activitatea auditorului intern nu presupune control prin autosesizare !! Activitatea sa se desfasoara strict in baza planului de activitate aprobat de ordonator.

Auditorul POATE actualiza planul cu includerea unei misiuni ad-hoc de ex, ca urmare a unor "criterii-semnal" dar NUMAI CU ACORDUL CONDUCERII pentru desfasurarea misiunii respective.

In conformitate cu prev HG 1086/ 2012 pct. 2.4.1.3., Selectarea misiunilor de audit public intern în vederea cuprinderii în planuri se face printre altele în funcţie de "b) criteriile semnal şi sugestiile conducătorului entităţii publice, deficienţele constatate anterior în rapoartele de audit; deficienţele constatate în procesele-verbale încheiate în urma inspecţiilor; deficienţele consemnate în rapoartele Curţii de Conturi; aprecierile unor specialişti, experţi etc. cu privire la structura şi dinamica unor riscuri interne; evaluarea impactului unor modificări petrecute în mediul în care evoluează sistemul auditat; alte informaţii şi indicii referitoare la disfuncţionalităţi sau abateri;"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auditor intern? teodora49 teodora49 X-(Sunt noua pe forum, dar sper ca pe acest site si forum poate obtin un raspuns la o dilema, nu numai a mea, ci si a colegilor mei...Iata : suntem o primarie ... (vezi toată discuția)
documentele unui audit, respectiv raportul de audit claudia.jucan claudia.jucan buna, documentele unui audit, respectiv raportul de audit al unei institutii poate fi solicitat de catre orice persoana ? (vezi toată discuția)
Nerespectarea masurilor de audit intern - sanctiuni disciplinare, pecuniare, ... ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! In urma unui control efectuat de catre o Comisie de audit al institutiei ierarhic superioare a dispus niste masuri de indeplinit. Va rog ... (vezi toată discuția)