avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate PFA

As dori sa stiu daca pentru un PFA cu activitate de comert cu amanuntul este necesara intocmirea registrului de casa si a raportului de gestiune.Daca nu,care este suportul legal in care se mentioneaza acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 12:32, 2 Octombrie 2014
Nu se mentioneaza nicaieri. dar va trebuie...
PFA nu intocmeste registru de casa.Potrivit art.1 alin.(5) din Legea contabilitatii nr.82/1991,republicata,persoanele fizice care desfasoara activitati producatoare de venituri... intocmesc Registrul-jurnal de incasari si plati si Registrul-inventar. Conform pct.35 din Normele metodologice de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile(Anexa nr.1 la OMEF nr.3512/2008)folosirea metodei global-valorice trebuie aplicata pentru evidenta marfurilor in unitatile de desfacere cu amanuntul,raportul de gestiune se completeaza pe baza documentelor de intrare si de iesire a marfurilor si ambalajelor si de depunere a numerarului din vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar magazin comert cu amanuntul pfa Tessy Tessy Cum se efectueaza inventarul marfii unui PFA cu activitate comert cu amanuntul, care este neplatitor de tva? Ce registre speciale sau liste speciale exista? Si ... (vezi toată discuția)
Tipizate ContSters115447 ContSters115447 Buna ziua,deschid un magazin mixt si as dori sa aflu ce tipizate minime am nevoie pt k intr-o saptamana deschid,multumesc (vezi toată discuția)
Registrul stocurilor pentru abc-uri ronaldinia21 ronaldinia21 Daca am 5 abc-uri in judet, am obligatia sa conduc la toate cate un registrul al stocurilor, ma obliga legea cu asa ceva fiindca eu nu am gasit un temei legal. (vezi toată discuția)