avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modul de calcul a indemnizatiei de co
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modul de calcul a indemnizatiei de co

Va rog sa-mi dati si mie un raspuns concret cum se calculeaza indemnizatia de co pentru urmatorul caz: 15 zile de concediu incepand cu 30 martie 2009. Cat va fi cuantumul co pentru cele 2 zile din martie si cat pentru cele 13 zile din aprilie? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:34, 25 Mai 2009
Tudorvaleriu: daca CO se intinde pe doua luni, se pastreaza baza de calcul pe ambele luni? Sigur?
Teoretic asa e . Ar trebui sa ii calculam indemnizatia de co si sa o platim inainte cu cel putin 5 zile de plecarea in concediu si astfel D-l Valeriu are dreptate . Dar stau si ma intreb cati dintre noi facem asta , si mai rau , cate programe de salarizare respecta regula de calcul #-o.
D-le Valeriu cu respectul si admiratia pe care v-o port , intreb , gresesc ?
Eu imi pastrez punctul de vedere, dar stiu ca pot exista diverse interpretari.

Cum ati vazut in codul muncii zice:
media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediu

NU se regaseste nicaieri in legislatie detaliat si interpretat acest mod de calcul, si fiecare interpretare poate avea argumente pro si conra, de aceea nu stiu daca vati primi un raspuns care sa fie 'sigur'
Nu se pastreaza baza de calcul pentru doua luni, se face calculul separat.
Daca pe prima luna are net 720 in loc de 700 cat ar fi avut daca lucra integral, se adauga la baza de calcul pentru co din luna urmatoare 720 si sa nu uitam ca indemnizatia se da inainte de a pleca doua luni in concediu;)
Sper ca m-a inteles cineva ce vreau sa spun:D


In ceea ce priveste programul calculeaza asa cum trebuie, fac situatia angajatului in avans pt doua luni de co, problema este ca nu se dau la plecare banii...dar avem noroc cu cardurile ca primesti salariul stand pe plaja la soareB-)
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
lorelayold76, utilizator
lorelayold76 a scris:

sa nu uitam ca indemnizatia se da inainte de a pleca doua luni in concediu;)


? asta nu am inteles :O

legal ar trebui platita cu 5 zile inainte de plecarea in concediu (de unde cele 2 luni de concediu ?)
dar si daca pltesti inainte, practic se face un calcul aproximativ si banii se constituie in avans, urmand ca in fircare luna care cuprinde zile de CO sa se faca calculul concret si eventuala regularizare.

Alte discuții în legătură

Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de odihna. preda sorina preda sorina Cum calculez indemnizatia pentru concediu de odihna in urmatorul caz: Am un salariat care pleaca in concediu de odihna 4 zile in aprilie. Calculez media ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu odihna gh3gh1 gh3gh1 Un salariat are tot anul 2013 un salar de 800 lei. In anul 2014 are stabilit un salariu de 900 lei. Salariatul cere in februarie 2014, 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)