avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire de catre parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire de catre parinti

Buna ziua!

Acum un an bun de zile, parintii au aflat despre faptul ca sunt bisexual. Am suferitt la momentul respectiv un lung sire de violente din partea lor, am fost sechestrat. La un moment dat, tata a dorit sa afle si situatia conturilor mele curente, iar eu nu i-am permis asemenea informatii. In urma refuzului meu, ne-am luat la bataie in mijlocul strazii, si am ajuns cu tricoul rupt.
M-am mutat apoi intr-o noua locuinta. Parintii au aflat, noua locatie unde m-am mutat. Au incercat de mai multe ori sa vina la mine.
Se intampla sa primesc 20-30 de apeluri pe zi din partea lor, si refuz sa le raspund la telefon.
In seara aceasta, din nou au incercat sa vina la mine acasa, batand la usa.

Mentionez ca am 32 de ani.

De pe avocat.net am preluat acest text!

Hartuirea este una dintre cele patru infractiuni contra libertatii persoanei descrise de noul Cod penal, fiind definita dupa cum urmeaza: "Fapta celui care, in mod repetat, urmareste, fara drept sau fara un interes legitim, o persoana ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzandu-i astfel o stare de temere".

Ma pot adresa politiei, cu plangere pentru hartuire? Sau cui sa adresez plangerea pentru hartuire? Imi pot da in judecata parintii pentru hartuire.
Cel mai recent răspuns: EugeniaG , utilizator 21:27, 9 Octombrie 2014
Lasati plangerile in plata domnului si vedeti-va de viata, de psihoterapie etc. CE e aia 3 sedinte? Nici atasamentul fata de psihoterapeut nu s-a format...
Colegii ne sunt colegi, nu psihoterapeuti, nu pot avea calitatea asta, e o incompatibilitate.
Lasati parintii in pace si impacati-va dv. insiva cu neputinta de a le face fata. Nu tine de ei, ei nu se schimba pentru ca nu mai pot si nu mai stiu cum, ei asa au trait o viata, asa sunt. Faceti dv. efort pentru dv. si atat.

Cat despre traitul in Romania, ar fi culmea prostiei sa traiesc in Bucuresti si sa-mi ocupe tot timpul birocratia si impozitele din Roma!!! Mai mare tampenie n-am auzit si se tot propaga in nestiinta si frustrarea zilnica... Poate, initial, vorba asta avea alta incarcatura decat e folosita azi.
Sfatul meu: depuneti si o plangere penala impotriva parintii dvs conform toate prevederile legale din codul penal/codul de procedura penala. Este inaceptabil ce fac ei si chiar este, din punctul meu de vedere,considerat hartuire! In caz de urmarire penala, judecatorul va rezolva cazul dvs. In caz de NUP, puteti face contestatie si judecatorul va decide daca procurorul trebuie sa redeschide dosarul respectiv (care dupa finalizare va ajunge si el in instanta).

Relatie dvs cu partinii dvs este deja stricate, este vorba de violenta, si de hartuire si trebuie sa luati masuri pana la capat!

Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
Stefan021, utilizator
poate ar trebui sa precizeze domnul hartuit si care este de fapt sursa nemultumirii lui:

"In plus, as vrea sa-mi recuperez peste 10.000 de euro, pe care i-am "dat" familiei in nenumarate randuri."

[ link extern ]
Buna Ziua!
Incercati sa va intelegeti si parintii!Nu este usor sa cresti un copil.Este chiar foarte complicat.Cate visuri si-au facut ei in legatura cu Dvs.Cat au investit sentimental si material!Cate asteptari li s-au naruit.Cum ati reactiona in locul lor?V-ar conveni?Asteapta si ei ,ca orice parinte,vesti bune de la copil,implinirea si fericirea acestuia ii face fericiti.Asteapta sa creasca nepoti pentru ca asa este facuta LUMEA aceasta.Nu cred ca sunt vinovati pt.ca se intereseaza de fiul lor,chiar daca exagereaza.Punetiva in locul lor."Sangele nu se face apa".
AVLIL a scris:

Lasati plangerile in plata domnului si vedeti-va de viata, de psihoterapie etc. CE e aia 3 sedinte? Nici atasamentul fata de psihoterapeut nu s-a format...
Colegii ne sunt colegi, nu psihoterapeuti, nu pot avea calitatea asta, e o incompatibilitate.
Lasati parintii in pace si impacati-va dv. insiva cu neputinta de a le face fata. Nu tine de ei, ei nu se schimba pentru ca nu mai pot si nu mai stiu cum, ei asa au trait o viata, asa sunt. Faceti dv. efort pentru dv. si atat.

Personal, sunt de acord. O analiză profundă a EU-lui dvs. interior, cu stabilirea priorităților pe care le aveți, a atitudinii pe care ]puteți să o luați și susțineți permanent ar fi necesară. Un război extins vă poate face mai mult rău, angrenând mai multe dezvăluiri, persoane, chiar și opinia publică. Poate fi un război foarte greu de dus de o singură persoană, de către fiu contra părinților, de o persoană împotriva opiniei publice care nu este chiar deschisă precum am crede. Oricine este altfel devine de multe ori o victimă.

Poate este bine să luați lecții pentru a deveni un leader, deci cum să gestionați situațiile de criză, propriile frici, cum să gestionați o negociere, cum să luați decizii cu mintea limpede, cum să utilizați persuasiunea în relațiile cu oamenii etc.
Sunteți un om educat, deci, și cu puțin ajutor psihologic abilitat, puteți asimila și aplica metode "neinvazive" de control a situației.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
im82, utilizator

Alte discuții în legătură

Hartuire dupa 8 ani de la divort andrei_70 andrei_70 Desi suntem divortati de aproape 8 ani de zile, fostul sot ma hartuieste trimitandu-mi mesaje pe telefon si mai nou pe pagina de facebook, carandu-mi ... (vezi toată discuția)
Violarea unui minor, cu ani în urmă inay inay Fiul meu, are 21 de ani și acum cateva zile mi.a spus că la varsta de 13-14 ani ar fi fost violat de un verisor al meu. Sunt bulversata. Ce pot sa fac? Dacă ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor alex145 alex145 buna seara vin cu o problema mai delicata putin am varsta de 17 ani si 7 luni ,si sunt bisexual,sunt intr-o relatie cu un baiat de 6 luni de zile,totul decurge ... (vezi toată discuția)