avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de ajutor

buna seara vin cu o problema mai delicata putin am varsta de 17 ani si 7 luni ,si sunt bisexual,sunt intr-o relatie cu un baiat de 6 luni de zile,totul decurge bine intre noi nu ne-am certat niciodata , si da momentul actual ma simt fericit langa el, ne iubim pe scurt si tinem mult unul la altul ( chiar daca pentru unii din voi nu suna prea bine)
problema ar fii faptul ca parintii mei au aflat ,văzând niste conversatii intre mine si iubitul meu in telefon
Evident ca nu a iesit prea bine,din nefericire am fost si lovit de catre tatal meu, intrebarile ar fi:
- Daca as pleca de acasa, ce consecinte penale as putea avea eu si iubitul meu?
-Care e opinia dumneavostra in legatura cu cazul meu?
vreau sa precizez fapul ca nu incurajez plecatul de acasa
sa fiu sincer daca parintii mei ai fii de acord cu orientarea mea sexuala,si cu iubitul meu ,nu as mai pleca
Astept opiniile voastre
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2020
alex145, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex145 , utilizator 11:04, 31 Decembrie 2020
Daca as pleca de acasa, ce consecinte penale as putea avea eu si iubitul meu?

nu exista.
incercati sa aveti o discutie inainte cu parintii dvs.
poate apelati la ajutorul unui psiholog
trebuie sa ai in vedere ca pt ei e un soc peste care trebuie sa treaca si va dura pana vor ajunge sa accepte sau sa te inteleaga.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
buna,multumesc mult pentru raspuns,am incercat sa am o discutie cu ei,chiar si azi am incercat si cu mama,dar nu a iesit prea bine nici cu ea ,am primit foarte multe raspunsuri jignitoare,
Chiar nu mai stiu ce sa fac
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum spunea și colega mai sus, le trebuie timp ca să se poată obișnui cu ideea și nu cred că fără ajutor de specialitate sau lecturi recomandate (sunt materiale pe net pentru părinți care se confruntă cu situații ca asta) vor reuși.

Ce poți face tu acum e să nu mai insiști cu acceptarea, să le dai timp să digere vestea și să se obișnuiască cu ideea, deci nu mai deschide tu discuția. Sunt încă șocați și, probabil, cu gândul și la ce va zice lumea și cum vei fi tratat în societate, care la noi nu e chiar liberală din punctul ăsta de vedere.

Între timp analizează-te și gândește-te dacă bisexualitatea de care zici nu e doar o concluzie de-a ta, legată de faptul că nu reușești să te apropii de fete așa ușor ca de acest prieten. Poate comunici mult mai ușor cu el, v-ați descoperit pasiuni comune, aveți despre ce vorbi etc. S-ar putea să constați că atașamentul față de el e pur spiritual, nu și fizic.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2020
Emilika40, utilizator
Pot spune ca această chestie o am de ,,mic, asta am simțit "
Știu ca trebuie sa le dau timp dar sincer imi pierd si eu răbdarea,
Dumneavoastră nu ați fii satul/ă ca in fiecare seara sa auziți doar cuvine jignitoare? Si ca sunteți un eșec social?
Eu cred ca da,am încercat sa cer ajutor de specialitate ,eu trecând printr-o drama anul trecut ,părinți mei au apelat la un psiholog cu care inca ținem legatura ,care a si încercat sa le explice situația si ca totul e ok
Răspunsul părinților mei a fost,,nu are cine sau ce sa ne schimbe părerea, copilul astă trebe sa citească biblia sa vadă unde greșește "
Sunt un om creștin merg la biserică in fiecare duminică
Mereu am încercat sa las de la mine sa fie totul pe placul lor dar in situația asta nu stiu ce sa mai fac:((

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunati la politia daca va violenteaza, nu e ok. Mai aveti la dispozitie telefonul copilullui, acolo gasiti inclusiv psihologi.
Cati ani are iubitul dv.?

Este putin probabil ca parintii dv. sa isi schimbe parerea. Ei au obligatia sa va creasca, sa va educe, sa va intretina pana la 18 ani sau terminarea scolii (maxim 26 de ani), independent de orientarea dv. sexuala.
Puteti contacta asociatii care apara drepturile minoritatilor sexuale, unele va ajuta cu asistenta psihologica, altele legala. Sau ma puteti contacta in privat pentru mai multe detalii legale.

Emilika40, tanarul are aproape 18 ani si o relatie homosexuala de 6 ani, cred ca nu e ok sa ii spunem ca nu stie ce e cu el, a trecut ceva timp, a incercat ceva pana la varsta asta, stie si ca nu e homosexual, ci ca e bi, are ceva experienta. Daca era chiar mic, mai spuneam, daca avea 2 saptamani, poate... dar la datele de mai sus, sa ii spunem ca poate nu o fi el ce spune el ca este... arata ca nu il acceptam, atat. Or el nu are nevoie sa il respingem, doar sa ii dam sfaturi juridice.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2020
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Copilul meu in varsta de 17 ani a plecat de acasă, cum pot sa ... IoanDum. IoanDum. Copilul meu in varsta de 17 ani a plecat de acasă, Cum pot sa îl readuc inapoi? Am avut o discutie mai aprinsa cu el,are o alta orientare sexuală. In ... (vezi toată discuția)
Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta codita-dorin codita-dorin Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o ... (vezi toată discuția)
Hartuire de catre parinti xterd xterd Buna ziua! Acum un an bun de zile, parintii au aflat despre faptul ca sunt bisexual. Am suferitt la momentul respectiv un lung sire de violente din partea ... (vezi toată discuția)