avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Subinchiriere cu obligativitate preluare datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Subinchiriere cu obligativitate preluare datorii

Buna ziua, am un spatiu de 60 mp (din 110mp total) subinchiriat cu acordul propietarului pana la sfarsitul anului dar acesta a taiat curentul electric si apa fara instiintare pe motiv ca firma de la care am subinchiriat a intrat in procedura de insolventa simplificata si ca aceasta a ramas in urma cu plata chiriei si nu ii mai face contract de inchiriere. Pt a -mi face mie contract direct ma obliga sa preiau datoriile firmei in insolventa si sa ma angajez sa le platesc , chiar daca i-am facut atenti ca procedura de insolventa nu s-a incheiat si nu s-a impartit patrimoniul firmei aflate in faliment( am inteles ca mai dureaza cateva luni incheierea procedurii) dar cica propietarul s-a interesat si nu poate recupera datoriile (nu stiu ce garantii are ca se antepronunta asa).Plata utilitatilor este la zi si am inteles ca firma insolventa a fost instiintata sa evacueze spatiul (in care s-au facut investitii mari ce nu pot fi compensate,eu le am facut printr un proiect guvernamental care inca este in desfasurare , cu srl-d), acea instiintare fiind facuta pe 20sept 2014 cu evacuare fara executor judecatoresc( este clauza prevazuta in contractul de inchiriere cu firma insolventa) pe data de 01 oct 2014, ora 10.00 desi stiam ca instiintarea se trimite cu 30 zile inainte de expirarea contractului de inchiriere,nu? (si asa ultimul act aditional incheiat la acel contract de inchiriere a fost facut doar pe 30 zile, luna iulie, si nu stiu cum putea trimite in aceeasi zi si notificarea de eliberare a spatiului, ca sa aiba 30 zile inaintea expirarii contractului?). Acum nu pot functiona,nu am fost notificat si eu (nu ar fi trebuit?) si nu stiu exact ce sa fac. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:06, 6 Octombrie 2014
doberman13 a scris:
.. si asa ultimul act aditional incheiat la acel contract de inchiriere a fost facut doar pe 30 zile

Cum adica pe 30 de zile? Ce pe 30 de zile si cine cu cine?

doberman13 a scris:
Ce ma sfatuiti?

Ori va intelegeti cu proprietarul si ramaneti acolo, ori plecati, ce altceva puteti face?
Credeti ce puteti ramane acolo fara acordul proprietarului? Sincer acum.
Daca vreti sa va puneti contra cautati un avocat si mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Tatal meu a inchiriat un spatiu din imobil unei societati cu profil alimentar. Contractul a fost facut la ANAF pe 10 ani fara niciun fel de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)