avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli de zugravire- sarcina proprietarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli de zugravire- sarcina proprietarului

Am inteles, si as vrea doar sa mi se confirme, ca in ceea ce priveste cheltuielile de zugravire intr-un apartament, acestea cad in sarcina proprietarului.

Conform Codului civil, orice reparatii mari (cum ar fi ale zidurilor) trebuie sa fie efectuate de catre proprietar, cele mici, de intretinere fiind in sarcina chiriasului. Zugravitul nu este o reparatie de intretinere.
Cu atat mai mult cu cat un tavan se perimeaza cu timpul (de ex de la gatit) fara ca cel care sta in chirie sa fi cauzat vreo dauna, acesta din urma nu are responsabilitatea de a plati pentru zugravirea lui.

Corect?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:38, 30 Noiembrie 2012
MuggedinRomania a scris:


Cu atat mai mult cu cat un tavan se perimeaza cu timpul (de ex de la gatit) fara ca cel care sta in chirie sa fi cauzat vreo dauna, acesta din urma nu are responsabilitatea de a plati pentru zugravirea lui.

Corect?


Păi cine a gătit? Proprietarul?

Nu are el nicio treabă cu zugrăvirea pereţilor, oricît ne-am strădui să lărgim sfera stricăciunilor cauzate de vechime, de forţa majoră sau pe aceea a reparaţiilor mari. Faptul că zugrăveala ţine de zid nu implică şi obligaţia proprietarului de a reface zugrăveala decît dacă e nevoie să refacă zidul, caz în care zugrăvirea este o operaţie subsidiară, obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta privind relatia locator/locatar Gaby811 Gaby811 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: A ii inchiriaza lui B un imobil. Dupa o luna, datorita vechimii, se defecteaza bateria de la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli locative mccurta mccurta Buna ziua Am citit discutia aceasta si este mai veche. Am inteles ca s-ar fi shimbat legea (de la data acestor discutii)? Din cate citesc aici sunt si ... (vezi toată discuția)
Care sunt reparatiile pe care chiriasul e obligat sa le plateasca? EAgache EAgache Buna ziua, as dori sa aflu care sunt reparatiile pe care chiriasul unui apartament e obligat sa le plateasca, pt ca textul legii nu mi se pare deloc clar. ... (vezi toată discuția)