avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... RETRAGERE CERTIFICAT DE INCADRARE IN GRAD DE HANDICAP
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

RETRAGERE CERTIFICAT DE INCADRARE IN GRAD DE HANDICAP

Buna ziua

Socrii mei sunt nevazatori si au certificate de incadrare in gradul 1 de handicap,grav,accentuat,cu valabilitate PERMANENT,scoase din 2006 si au mai fost la alte reevaluari si nu s-a scjimbat incadrarea.
Acum iar au primit plicuri prin care sunt rechemati la reevaluare.Am mers si am depus toate actele care au fost solicitate.Vederea nu s-a imbunatatit ba chiar s-a agravat.Dar cei de la comisie spun ca batranii se prezinta bine.
As dori sa stiu in ce masura comisia le poate anula certificatele de incadrare in grad de handicap?
Care sunt conditiile dupa care se poate schimba incadrarea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dsmihalea , utilizator 10:31, 5 Aprilie 2016
dsmihalea a scris:



As dori sa stiu in ce masura comisia le poate anula certificatele de incadrare in grad de handicap?
Care sunt conditiile dupa care se poate schimba incadrarea?




In situatia in care dupa investigatii comisia de expertiza medicala persoane cu handicap constatata imbunatatirea starii de sanatate,poate dispune incadrarea in alt grad de handicap sau poate chiar sa nu mai elibereze decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
In cazul persoanelor care sufera de afectiunii oculomotorii,este greu de crezut ca acestia au o evolutie favorabila,ca afectiunea a disparut si a aparut vederea

Soacra mea a facut si niste accidente vasculare in urma caruia s-a imbolnavit de Alzhaimer.
Daca este si nevazatoare si mai nou are si alzhaimer ii poate schimba certificatul de handicap de pe nevazator pe Boala Alzhaimer?

Multumesc
Comisia de expertiza medicala in baza documentelor medicale,dupa analizarea starii de sanatate a persoanei sau a apartinatorilor acesteia poate desfasura investigatii suplimentare prin care sa se clarifice eventuala agravare a starii de sanatate ,daca au intervenit si alte afectiuni conexe,care sunt consemnate in fisa si raportul de experyiza in baza carora se dispune incadrarea si eliberarea de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
Daca soacra dv a suferit o agravare a starii de sanatate,o alterare a afectiunilor vechi si instalarea unor afectiuni noi,comisia va dispune incadrarea afectiunilor si eliberarea documentului medical
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap dsmihalea dsmihalea Buna ziua Soacra mea este nevazatoare si este incadrata in gradul 1 de handicap grav permanent(are certificat).Intre timp a facut mai multe accidente ... (vezi toată discuția)
Certificat de incadrare intr-un grad de handicap paulini_iolanda paulini_iolanda se poate obtine, daca nu ai asigurare de sanatate? nu am niciun venit, nici asigurare de sanate, dar sunt aproape nevazatoare. pot obtine un certificat de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui grad de handicap, documente necesare si unde sa ma adresez piticu16 piticu16 Soacra mea sufera de alzheimer, primeste o indemnizatie de 400 lei, dar boala se agraveaza pe zi ce trece cum as putea sa obtin o indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)