avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

In urma unui accident mi s-a suspendat permisul de conducere.La biroul tamponari am dat urmatoarea declaratie: Circuland pe un drum cu o banda pe sens am intalnit intr-o curba fara vizibilitate un autoturism oprit care vroia sa vireze stanga peste linia continua,pentru a evita impactul am franat am derapat si am intrat pe celalalt sens de mers tamponandu-ma cu autoturismul care venea din fata din accident nerezultand victime.Mentionez ca aceiasi declaratie a avut si conducatorul autoturismului avariat. Agentul de la tamponari a constatat (nu stiu pe ce probe) ca eu a-si fi vrut sa depasesc autoturismul oprit,aceasta fiind consemnata in dovada de circulatie el contrazicandu-se scriind in procesul verbal ca am patruns pe contrasens.
Am fost incadrat in: Art132 din ROUG195/12 si sanctionat de Art101/31A (sau Art101/3/A nu se intelege prea bine) din OUG195/02.
Ce sansa a-si avea pentru a castiga contestatia? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihay_ilie , utilizator 09:48, 7 Octombrie 2014
In baza procesului verbal intocmit de catre agentul constatator la locul accidentului si a declaratiei date puteti depune o plangere contraventionala (OG 2/2001).
pai prin depasirea unui autoturism, automat patrunzi pe sensul opus de mers, sansa de a castiga aceasta contestatie, consta il probele pe care le aveti in favoarea dumneavoastra(martori, expertize, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere. neluvlad63 neluvlad63 In urma unui accident mi s-a suspendat permisul de conducere.La biroul tamponari am dat urmatoarea declaratie:circulind pe un drum cu o banda pe sens am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de_pe6y@yahoo.com de_pe6y@yahoo.com Am depășit un autovehicul (unde era permis acest lucru) DUPĂ ce am revenit pe sensul meu de mers am frânat apoi fiind polei am derapat și am intrat pe ... (vezi toată discuția)
Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)