avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate

O societate doreste sa-si suspende activitatea de vanzare cu amanuntul in favoarea inchierierii spatiului propriu.Ce trebuie sa intreprinda in acest scop in afara incetarii contractelor individuale de munca?
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 12:45, 7 Octombrie 2014
Buna ziua,

In primul rand, pentru a putea inchiria spatiul (care presupun ca are destinatia de sediu) nu este obligatoriu sa va suspendati activitatea, insa va fi necesar sa va declarati activitatea CAEN corespunzatoare inchirierii spatiilor proprii. Activitatea unei societati se suspenda din ratiuni economice si suspendata fiind, societatea nu va putea emite nici macar facturile aferente inchirierii.

Mai mult, daca societatea locatara va intentiona sa isi stabileasca sediul in acel spatiu, cele doua sedii (ale societatii - locatar si ale societatii - locator) vor aparea ca fiind suprapuse.

Prin urmare, mai gasiti oportuna suspendarea date fiind informatiile de mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subînchiriere Ioana-Camelia_Predescu Ioana-Camelia_Predescu Buna ziua, Aș vrea dacă se poate să ma ajutați și pe mine cu un punct de vedere motivat în următoarea problema: O garsonieră este ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu social danezul danezul Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma sprijini in urmatoarea speta cu care m-am confruntat. O societate comerciala poate inchiria sediul social al firmei ... (vezi toată discuția)
Spatiu sediu social ong Praipan Praipan Buna ziua! As vrea sa ma lamuresc daca sediul social al unui ONG se poate stabili intr-un spatiu comercial in a carei jumatate de suprafata se gaseste deja ... (vezi toată discuția)