avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua,

as avea o serie de intrebari la care va rog sa-mi raspundeti.

Viitorul meu fost sot nu prea doreste acest divort...in sensul ca de cate ori am facut programari la notar, el nu se prezinta.
In aceasta situatie nu-mi ramane decat sa angajez un avocat si sa mergem in instanta.

Acum intrebarile:
1. Daca noi locuim intr-un anume oras, casatoria s-a incheiat aici, dar el are domiciliul scriptic in alt oras decat cel in care locuim (nu si-a schimbat cartea de identitate niciodata), catre care instanta ma indrept, cea din orasul in care locuim sau cea din orasul din buletinul lui?

2. Daca mergem in instanta, este obligatorie prin lege medierea? Daca da si el nu se prezinta la mediator, ce urmeaza sa fac eu?

3. Daca dupa inceperea procedurii de divort, el nu vrea sa paraseasca domiciliul comun, in care el scriptic nu figureaza si care este proprietatea mea dinaintea casatoriei, ce pot face?

4. In situatia in care el nu se prezinta la diverse termene, cat poate dura divortul? (copilul are 3 ani).

Va multumesc.
AVLIL a scris:

La intrebarea dv. nr. 3 as face o corectura: daca dupa inceperea procedurii el nu vrea sa paraseasca domiciliul comun, asteptati sa se finalizeze divortul si faceti evacuare. Nu aveti temei inainte.
Copilul l-a crescut tatal, s-a ocupat de el cine, cine-i face baie, duce la gradi etc,? In principiu se merge pe mentinerea situatiei actuale.

Copilul este crescut de ambii parinti, eu si tatal, a avut bona, acum e la gradinita.
Tatal s-a implicat si se implica in cresterea lui, se iubesc.
Doar ca situatia actuala nu se poate mentine, asta ar insemna ca noi 2 sa ramanem casatoriti, ori asta este imposibil.

P.S. Eu mai am o fetita dintr-o relatie anterioara, pe care sotul meu o ignora sistematic, iar ea sufera, asta fiind unul din motivele pentru care nu mai putem ramane casatoriti.

Nu e ceva sigur, dar as inclina sa cred ca domiciliul copilului va fi stabilit la dvs (depinde mult si de cum va argumentati cererea): copilul merge la gradinita in localitatea actuala, cunoaste locuinta actuala ... propuneti un program de relatii personale largit ca sa compenseze lipsa tatalui din viata copilului in mod curent ....
Incercati totusi sa-l chemati la o mediere - poate vine si reusiti sa ajungeti la un compromis in asa fel incat sa sufere cat mai putin copilul (de fapt copiii pentru ca amandoi vor fi afectati).

Pe de alta parte, incercati sa va analizati ceva mai profund pentru ca momentan sunteti tentata (probabil inconstient) sa puneti in dreptul fetitei vina pentru esuarea actualei casnicii si nu e corect.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
mirebire, utilizator
mirebire a scris:

Incercati totusi sa-l chemati la o mediere - poate vine si reusiti sa ajungeti la un compromis in asa fel incat sa sufere cat mai putin copilul.

Orice discutie pe aceasta tema - a despartirii- nu se poate purta, efectiv. Altfel, as fi ales varianta notarului, cu siguranta...

In fine, va multumesc mult pentru raspunsuri, m-ati mai lamurit...

As dori sa stergeti subiectul, va multumesc.

mirebire a scris:

Pe de alta parte, incercati sa va analizati ceva mai profund pentru ca momentan sunteti tentata (probabil inconstient) sa puneti in dreptul fetitei vina pentru esuarea actualei casnicii si nu e corect.

In nici un caz nu fac asta...el imi reproseaza mereu ca din cauza ei...in fine, nu e important dpdv legal asta si prefer sa ma opresc aici :)
Buna ziua. Faptul ca sotul nu doreste divortul poate fi un semn ca au ramas subiecte care trebuie discutate, intrebari la care sa obtineti raspuns, ceea ce vreau sa spun este ca situatia nu este certa si nici clara. Medierea poate fi o ocazie ca dvs sa vorbiti deschis impreuna cu sotul despre ceea ce va intereseaza. Retineti faptul ca medierea este voluntara si mult mai avantajoasa decat un proces in instanta mai ales ca aveti copii.

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa divortez ContSters310063 ContSters310063 sotul a plecat de acasa de o luna, la bunica lui cu motiv de divort din cauza jignirilor verbale. dupa 10 ani casnicie si un copil minor de 3 ani. a venit cand ... (vezi toată discuția)
Divort tynacon tynacon buna ziua. se poate aduce ca proba in instanta pt divort o evaluare de cuplu de la psihologul la care am fost in timpul casniciei ( doream sa gasesc o ... (vezi toată discuția)
Bună tuturor. mă aflu într-o situație nu prea fericită. ... LauraT.. LauraT.. Bună tuturor. Mă aflu într-o situație nu prea fericită. Eu împreună cu soțul meu nu prea ne mai înțelegem . Avem împreună o fetiță în vârstă ... (vezi toată discuția)