avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare servicii cazare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare servicii cazare

Buna ziua. Am o firma care are obiect de activitatre servicii cazare, platitor de TVA. Trebuie sa facturez servicii cazare pentru un oaspete persoana juridica din Mexic. Cum facturez din punct de vedere al TVA-ului. Se declara in 390? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
ginaproalt, utilizator
Cel mai recent răspuns: ginaproalt , utilizator 12:41, 7 Octombrie 2014
Facturati normal ca si unui roman. Locul prestarii este in Romania.

In 390 se declara doar prestarile intracomunitare de servicii iar Mexicul nu este situat in Europa. Chiar daca ar fi fost vorba de un oaspete dintr-un stat comunitar tot nu ati fi declarat.
Multumesc pentru ajutor. Si eu m-am gandit, pentru ca nu este introdus la "Tara". Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare de servicii ue cu sau fara tva AlexT. AlexT. Cand se factureaza livrarea de servicii in UE cu TVA....atunci cand prestarea de servicii se efectueaza pe teritoriul Romaniei?Este corect asa? De exmplu daca ... (vezi toată discuția)
Tva vio58 vio58 prestatorul este pers. juridica platitor de tva inreg in reg comunitar beneficiarul este pers juridica in franta platitor de tva inreg in reg comunitar ruta ... (vezi toată discuția)
Raportare prestari servicii intracomunitare camicami camicami Stiti,cumva,daca rd.3 si 3.1 din noul decont TVA (300/2010) are corelatie cu noua decl.390 /2010 in care v-a trebui sa raportam,din 2010,veniturile din ... (vezi toată discuția)