avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil minor cu handicap mediu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil minor cu handicap mediu

Buna ziua.
Va scriu pentru ca as avea nevoie de un raspuns in fata unei situatii. Vreau sa divortez de sotul meu cu care sunt impreuna de 6 ani, locuim in casa parintilor lui si avem un copil de 3 ani si jumatate incadrat la handicap mediu ( problema ortopedica). El nu doreste acest lucru, amenintandu-ma mereu ca imi va lua copilul pentru ca nu am unde locui altundeva decat cu chirie, dar nu beneficiez decat de indemnizatia de crestere copil handicap 3-7 ani in valoare de 450 lei. Nici nu se pune problema de a divorta pe cale amiabila. Cum ar trebui sa procedez? Ce optiuni am in cazul in care ajungem in instanta? Aceasta din urma ii poate incredinta lui copilul pentru faptul ca nu am locuinta? Mentionez ca eu ma ocup de ingrijirea copilului
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
mierloianamaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:27, 8 Octombrie 2014
Buna ziua. Incepand cu 2011 nu mai exista notiunea de incredintare a copilului, ci exercitarea autoritatii parintesti care este automat comuna, ambii parinti fiind custodieni, iar unul dintre ei este si parinte rezident, adica parintele la care locuieste copilul. Deci amenintarea sotului dvs nu este intemeiata. Ambii parinti au drepturi si obligatii fata de copil.
Este adevărat ca sunteți intr-o situație delicata, dar faptul ca nu aveti alte venituri si o locuința stabilă, nu sunt argumente sa ii fie încredințati dumnealui minorul. Puteti sa va adresati instantei cu o cerere de chemare in judecata ptr divorț, in care sa solicitati desfacerea căsătoriei, stabilirea domiciliului minorului la Dvs ( ptr asta trebuie sa va găsiți o locuința cu chirie, sau la parintii Dvs, ceva stabil), si obligarea la plata unei pensii de întreținere.
Va multumesc pentru raspunsuri. As lua in calcul renuntarea la acea indemnizatie si sa imi iau un serviciu, copilul fiind si la gradinita, el urmand sa faca o alta operatie aproximativ peste un an, asta inseamna sa abandonez iar serviciul . In cazul in care as face asa si ma mut cu chirie trebuie sa demonstrez in fata instantei ca am domiciliul in acea casa, adica sa am domiciliul de pe buletin acolo? Sau contract de inchiriere?
Si daca " va ia" copilul, ce face, va avea el grija de el sau cum ?
Si totusi, cum o sa va descurcati chiar daca tatal va plati pensie sa platiti si chirie si sa va intretineti dvs si copilul ?
gi-jane2 a scris:

Si daca " va ia" copilul, ce face, va avea el grija de el sau cum ?
Si totusi, cum o sa va descurcati chiar daca tatal va plati pensie sa platiti si chirie si sa va intretineti dvs si copilul ?



Nu stiu daca as fi prima sau ultima femeie care s-ar putea descurca in situatia aceasta. Eu doar am intrebat cum trebuie sa procedez in cazul in care ma mut cu chirie. In viziunea dvs eu ar trebui sa stau cu sotul in continuare sau sa ii las copilul? Asa reiese din exprimare. Nu ar avea el grija de copil bineinteles, nu a stat niciodata singur cu el

Alte discuții în legătură

Viza de flotant e sinonoma cu domiciliul? magdutza2010 magdutza2010 Sunt o mama divortata,careia i-a fost incredintat copilul prin sentinta,iar tatal are dreptul sa il ia in vacante. Tatal copilului are un apartament ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala monica0 monica0 buna ziua! as dori o informatie in legatura cu desfasurarea anchetei sociale in caz de divort dar in italia. mentionez ca am introdus actiunea de divort , ... (vezi toată discuția)