avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil minor cu handicap mediu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil minor cu handicap mediu

Buna ziua.
Va scriu pentru ca as avea nevoie de un raspuns in fata unei situatii. Vreau sa divortez de sotul meu cu care sunt impreuna de 6 ani, locuim in casa parintilor lui si avem un copil de 3 ani si jumatate incadrat la handicap mediu ( problema ortopedica). El nu doreste acest lucru, amenintandu-ma mereu ca imi va lua copilul pentru ca nu am unde locui altundeva decat cu chirie, dar nu beneficiez decat de indemnizatia de crestere copil handicap 3-7 ani in valoare de 450 lei. Nici nu se pune problema de a divorta pe cale amiabila. Cum ar trebui sa procedez? Ce optiuni am in cazul in care ajungem in instanta? Aceasta din urma ii poate incredinta lui copilul pentru faptul ca nu am locuinta? Mentionez ca eu ma ocup de ingrijirea copilului
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
mierloianamaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:27, 8 Octombrie 2014
Nu m-am gandit la niciuna din variantele astea, numai ca in instanta, in conditiile in care tatal se opune ca minorul sa locuiasca la dvs, dvs trebuie sa dovediti ca cel mic ar avea conditii bune de locuit la dvs si ati avea cu ce sa-l intretineti, iar tatal care se opune in conditiile in care nu l-a ingrijit o zi..
Va intrebam in ce idee se opune, l-ar ingriji el, retine copilul in ideea ca l-ar ingriji parintii lui ?

Daca ar locui la el parintii lui ar fi cei care ar avea grija de copil. S-ar opune in ideea ca eu nu as putea sta fara copil si atunci m-as vedea nevoita sa ma intorc la el( la sot) . Si daca as avea serviciu destul de bine platit, el nefigurand cu nici un contract de munca, lucrand la negru, atunci face vreo diferenta? As putea sa locuiesc la sora mea, neavand parinti. Dar asta este intrebarea mea, trebuie sa fac dovada domiciliului in acte? Adica sa am adresa din buletin la ea? Sau poate fi martor si sa declare ca eu locuiesc acolo?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Nu trebuie sa aveti contract acolo unde stati, insa unde locuiti efectiv, trebuie sa locuiti cu forme legale, asta poate insemna si o viza de flotant, n-o obliga pe sora cu nimic, viza se pune pe perioada relativ scurte, maxim un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant e sinonoma cu domiciliul? magdutza2010 magdutza2010 Sunt o mama divortata,careia i-a fost incredintat copilul prin sentinta,iar tatal are dreptul sa il ia in vacante. Tatal copilului are un apartament ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala monica0 monica0 buna ziua! as dori o informatie in legatura cu desfasurarea anchetei sociale in caz de divort dar in italia. mentionez ca am introdus actiunea de divort , ... (vezi toată discuția)