avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto culoare Neomologata RAR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto culoare Neomologata RAR

Buna ziua am si eu o problema
De curand am achizitionat o masina de pe un site de vanzari de la o persoana fizica
Ne-am vazut mmi-a placut masina in special culoarea , fiind fata asta sare prima in ochi, i-am dat bani am completat un formular tip am luat masina si am plecat
Am primit cartea talonul si asigurarea
Mi-a spus ca masina este pe numele mamei sale, insa acasa studiind actele mai bine am observat ca in acte masina figureaza neagra,lucru care il observasem si din portiuniile nevopsite gen stalpi!
Nu m-am gandit sa il intreb de schimbarea culorii pt ca sincer nu cunosc aceste aspecte!
Am aflat cum ,ca trebuia opmologata culoarea altfel o patesc
Am citit demersuriile insa eu neprimiind un certificat fiscal sau altceva din ce am citit se poare ca nu pot cere omologarea culorii! Ce as putea sa fac in cazul acesta???? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexandra31 , utilizator 23:05, 29 Octombrie 2014
insa eu neprimiind un certificat fiscal sau altceva din ce am citit se poare ca nu pot cere omologarea culorii!

Ce fel de formular tip a-ti completat,de vreme ce vanzatorul nu a depus toate documentele legal prevazute ?
Lipsa certificatului fiscal ridica suspiciuni referitor la posibile debite in evidenta vanzatorului,sau verificati cu responsabilitate cine figureaza proprietar al bunului mobil
Pentru parcurs procedura de inregistrare schimbare culoare autoturism,in cazul dv,este necesar sa va prezentati la RAR ,sa solicitati programare pentru a trece in cartea de identitate a vehiculului noua culoare pe care acesta o are.
Potrivit informatiilor de pe pagina de internet a RAR, actele necesare pentru modificarea culorii in cartea de identitate a vehiculului sunt-cerere ,actul de identitate,cartea de identitatea vehiculului.
Cu documentul de la RAR va adresati la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule, unde sa soliciti eliberarea unui nou certificat de inmatriculare,achitati 37 de lei, contravaloarea noului talon.
Documente necesare
- cerere prin care solicitati un nou certificat de inmatriculare
- cartea de identitate a vehiculului in original si copie cu modificarile tehnice operate de Registrul Auto Roman;
- actul dv de identitate, in original si copie;
- dovada ca a-ti achitat taxa certificatului de inmatriculare – 37 lei, se poate achita la CEC;
Atentie sporita si asupra culorilor admise in concordanta cu Directiva Uniunii Europene nr. 2001/116, cele 10 culori de baza inscrise in cartea de identitate sunt: alb; galben; portocaliu; rosu; violet; albastru; verde; gri; maro si negru.
Succes !
De asemenea pe site scrie ca in cazsul in care persoana nu este aceiasi din actele masinii trebuie o procura notariala care mie imi lipseste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie rutiera anton39 anton39 Buna ziua; Doresc sa schimb o parte din culoarea masinii si de acea doresc sa stiu in ce proportie trebuie sa pstrez culoarea trecuta in talonul masinii( exp; ... (vezi toată discuția)
Schimbare culoare masina yna81 yna81 Buna seara, as vrea sa va intreb la RAR cand fac programare pentru schimbarea culorii,in ziua programarii cum trebuie mers cu masina culoare de pe talon sau ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto GoVanGo GoVanGo In urma cu 7 ani am dat la schimb masina mea pe o alta masina. Dupa 3 zile am realizat ca masina respectiva era furata, revenind titularului de drept in cateva ... (vezi toată discuția)