avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Culoare trecuta gresit in talon
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Culoare trecuta gresit in talon

Buna ziua ,azi am fost oprit de un echipaj de Politie in zona Aeroportului Otopeni si in urma controlului efectuat de catre agent s-a constatat ca ,culoarea in talon era trecuta in loc de galben era albastru ,mentionez ca masina cu pricina este taxi ,are trecut in certificatul de agreere culoarea galben si in CIV tot galben ,mi s-au retinut placutele de inmatriculare si o amenda de 430 lei .
Acum stau si ma gandesc daca in carte si in certificatul de agreere taxi masina este trecuta cu culoarea galben, de ce cei de la politie cand am facut talonul nu mi-au trecut cularea galben si au trecut albastru nu este vina lor ? Recunosc ca nici eu ,nici cei de la ITP ,nici cei de la RAR nu au bagat de seama ca in talon culoarea nu corespunde exista vreo sansa daca ma duc cu cartea de identitate si cu certificatul de agreere la politie si le demonstrez ca ei au facut greseala in talon si sa-mi anuleze PV-ul sa-mi pot recupera placutele cu numărul de inmatriculare? S-au ce este de facut in asemenea situatie? Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: obremih , utilizator 16:56, 27 Ianuarie 2021
Anularea PV contraventie rutiera ,se face numai de catre partea interesata prin contestatie la judecatoria teritoriala
Inlocuirea talonului si consemnarea corecta a culorii vehiculului se face de catre o singura autoritate speciala
Legal,ar trebui ca reprezentantii SPR evidenta auto in colaborare cu RAR sa constate eroarea materiala si sa solicite oficial colegilor de la directia regim permise de conducere si inmatricuare a vehiculelor sa elibereze certificat nou cu datele corect consemnate dupa cum sunt in CIV,certificat de agreere
Buna ziua...puteti sa mi spuneti cum ati rezolvat problema ?...in aceasi situatie sunt si eu...multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare culoare masina yna81 yna81 Buna seara, as vrea sa va intreb la RAR cand fac programare pentru schimbarea culorii,in ziua programarii cum trebuie mers cu masina culoare de pe talon sau ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera anton39 anton39 Buna ziua; Doresc sa schimb o parte din culoarea masinii si de acea doresc sa stiu in ce proportie trebuie sa pstrez culoarea trecuta in talonul masinii( exp; ... (vezi toată discuția)
Modificare culoare automobil addonys_2007 addonys_2007 Buna ziua! Mi.am achizitionat un automobil si din cauza ca nu mi-a placut culoarea , am hotarat sa o revopsesc.( din galben am facut-o albastru). Am facut ... (vezi toată discuția)