avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare culoare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare culoare masina

Buna seara, as vrea sa va intreb la RAR cand fac programare pentru schimbarea culorii,in ziua programarii cum trebuie mers cu masina culoare de pe talon sau culoarea noua?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:34, 2 Februarie 2019
initial este necesar sa prezentati la verificare vehiculul care detine caracteristicile consemnate in documente
La RAR va puteti informa corect inclusiv despre culorile admise
In ziua in care mergeti la RAR trebuie sa aveti culoarea noua!

Recomand cu incredere DCM PRO DESIGN - COLANTARI AUTO
Multumesc mult de tot.
Avand in vedere ca trebuie mers la RAR cu culoarea noua, am vreun termen in care trebuie sa merg la RAR. As vrea sa o decolantez dar nu stiu in cat timp de la decolantare am dreptul sa merg la RAR., nu as vrea sa ma opreasca Politia si sa imi dea vreo amenda ca masina nu coincide cu talonul la culoare.Va multumesc mult.
În concordanţă cu Directiva Uniunii Europene nr. 2001/116 cele 10 culori de bază inscrise in cartea de identitate auto sunt: alb; galben; portocaliu; rosu; violet; albastru; verde; gri; maro si negru.
Legiuitorul a prevazut termenul " imediat "după vopsirea vehiculului in culoarea preferata, trebuie sa va prezentati la sediul unei reprezentante R.A.R. pentru modificarea culorii in CIV
Actele necesare la R.A.R. pentru modificarea CIV sunt:
– cerere activitate R.A.R.
– act de identitate solicitant;
– CIV
- chitanta plata prestatie RAR
Cu cartea de identitate a vehiculului in care s-a mentionat deja noua culoare, se merge la SPR serviciul de înmatriculari si permise. ,unde se depun aceleai documente ca la RAR,
plus o altă chitanta care atesta incasarea c/v preschimbarea certificatului de inmatriculare.
Se eliberează pe loc o dovada, iar noul talon va fi expediat prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie rutiera anton39 anton39 Buna ziua; Doresc sa schimb o parte din culoarea masinii si de acea doresc sa stiu in ce proportie trebuie sa pstrez culoarea trecuta in talonul masinii( exp; ... (vezi toată discuția)
Auto culoare neomologata rar alexandra31 alexandra31 Buna ziua am si eu o problema De curand am achizitionat o masina de pe un site de vanzari de la o persoana fizica Ne-am vazut mmi-a placut masina in special ... (vezi toată discuția)
Culoare trecuta gresit in talon b67dec b67dec Buna ziua ,azi am fost oprit de un echipaj de Politie in zona Aeroportului Otopeni si in urma controlului efectuat de catre agent s-a constatat ca ,culoarea in ... (vezi toată discuția)