avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizie restituire plati necuvenite CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizie restituire plati necuvenite CIC

Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am primit o decizie pentru restituire plati necuvenite, deoarce mi-a fost platita ultima luna de concediu crestere copil, integral, in loc de jumatate. Eu depusesem deja actele pentru stimulent, iar sotul meu depusese acte pentru ramanerea in CIC "luna celuilalt partener" nu stiu de ce s-a gresit.Legea am vazut ca s-a votat, dar la Agentia de Plati si Inspectie sociala mi s-a spus ca nu e adevarat ca sunt prostii electorale si trebuie sa platesc. Care e adevarul? Eu am platit azi, legea vad ca e votata si a aparut in monitorul oficial, deci? mi se restituie, am pierdut? Ce mai pot sa fac? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 24 Februarie 2015
Revin cu intrebarea, au aparut cumva normele sau instructiunile?
Nu s-au publicat inca aceste Norme si nici Instructiunile . Au publicat numai normele la Legea nr.125/2014 privind scutirea de la plata a unor debite provenite din pensii.
Revin: au aparut cumva normele sau instructiunile?
In Monitorul Oficial , partea I, nr.83/30.01.2015 a fost publicat Ordinul nr. 2396/2014/103/2015 privind aprobarea Procedurii de efectuare a plăţii restituirilor prevăzute de Legea nr. 126/2014 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului, precum şi a instrucţiunilor de aplicare a prevederilor art. II-IV din Legea nr. 126/2014 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Ordinul il gasiti aici
[ link extern ] -
Multumesc mult! Am vazut ca s-a publicat astazi si un articol despre asta pe site. Am sa merg pana acolo sa vad ce acte trebuie sa depun, parca nu imi vine a crede ca se depune doar o cerere :)

Alte discuții în legătură

Decizie recalculare indemnizatie dupa 4 ani jumate arhana arhana Buna ziua, am primit la sfarsitul lunii dec.2014 instiintare precum in urma unei decizii din 2012 s a recalculat indemnizatia dupa primul copil. Primul copil ... (vezi toată discuția)
Legea nr.126/2014 barthiaurelia barthiaurelia As vrea sa stiu daca Legea 126/2014, de modificare a O.U.G/2010, privind concediul si indemnizatia lunara de crestere a copilului si masuri de recuperare a ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala terimar terimar Din anul 2009 si pana in 2011 am beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului. in urma verificarilor facute de curtea de conturi s-a constatat ca nu ... (vezi toată discuția)