Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am primit o decizie pentru restituire plati necuvenite, deoarce mi-a fost platita ultima luna de concediu crestere copil, integral, in loc de jumatate. Eu depusesem deja actele pentru stimulent, iar sotul meu depusese acte pentru ramanerea in CIC "luna celuilalt partener" nu stiu de ce s-a gresit.Legea am vazut ca s-a votat, dar la Agentia de Plati si Inspectie sociala mi s-a spus ca nu e adevarat ca sunt prostii electorale si trebuie sa platesc. Care e adevarul? Eu am platit azi, legea vad ca e votata si a aparut in monitorul oficial, deci? mi se restituie, am pierdut? Ce mai pot sa fac? Va multumesc!
Legea 126/2014
Art. III.
(1) Debitele cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializată în folosirea cu intenţie de către acesta a unor documente despre care cunoştea că au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de către acesta a unor date neconforme realităţii sau nedeclararea unor informaţii nu fac obiectul scutirii la plată, conform prevederilor art. II.
(2) Debitele prevăzute la alin. (1) se recuperează integral de la persoanele care au încasat necuvenit drepturile, inclusiv sumele reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate.
Prin urmare, daca in timpul CCC ati realizat venituri si nu le-ati declarat, atunci nu intrati sub avantajele amnistiei fiscale.
Amnistia fiscala
terimar
Din anul 2009 si pana in 2011 am beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului. in urma verificarilor facute de curtea de conturi s-a constatat ca nu ... (vezi toată discuția)