avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amnistie fiscala pentru mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amnistie fiscala pentru mame

Buna ziua
In Noiembrie 2011 am revenit la munca si am depus toate actele necesare intreruperii concediului de ingrijire copil la Agentia corestunzatoare.
Am depus aceste acte la mai putin de o saptamana de la reluarea activitatii.
Dupa 3 ani, astazi, am primit o decizie de recuperare a debitului aferente unor zile din noiembrie in care am lucrat. Nu imi amintesc daca mi-au platit luna completa, dar as zicem ca a fost asa.
Avand in vedere ca eu am depus toate acte in termenul legal si ca a fost eroarea lor, se aplica scutirea de plata aferenta legii 126/2014 ?
Am citit legea, dar sincer nu am inteles nimic din ea.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 14:00, 20 Noiembrie 2015
Buna ziua

Dupa un an, am primit somatia de plata.
Mai are sens sa ii dau in judecata acum?

Daca platesc, unde se platesc somatiilea astea ca nu am gasit nicaieri.

Multumesc
O zi frumoasa
Mergeti la AJPIS si intrebati unde se face plata.

Puteti contesta decizia de impunere .
Multumesc.

Contestatia se depune la AJPIS ?

O zi frumoasa
Contestatia se depune la AJPIS , iar in caz de respingere se va formula o actiune in instanta.
Buna ziua

Am depus contestatie la Agentia de Prestari sociale acum un an cand m-au informat ca vor sa le dau banii inapoi.
Am atasat dovada care am gasit-o ca i-am informat si anume decizia de stimulet - care logic ar demonstra ca i-am instiintat (altfel cum mi-ar fi dat stimulentul daca eu nu ii informam ca m-am intors la munca?) si ei au raspuns ca nu imi aproba contestatia.
Acum am o somatie de plata de la ANAF.
Eu consider ca este gresit, ma incadrez clar sub incidenta legii de amnistie. Eu i-am anuntat. Mai mult, dupa ce am primit banii gresit, m-am dus la ei cu buna credinta si i-am informat ca mi-au dat o suma necuvenita si dna functionara a spus foarte sensina ca se intampla mereu si sa stau linistita. Apoi e corect ca dupa 3 ani, dupa ce s-a mai dat si lege de amnistie, sa imi trimita somatie de plata.
Desigur nu am nici o dovada ca am vrut sa dau banii atunci - a fost doar o conversatie cu o functionara care probabil nu avea chef sa imi caute dosarul si sa proceseze actele.

Acum - stand in mana cu Somatia de plata, ce pot sa fac?
Ma intereseaza daca mai exista o varianta care sa nu implice judecata pentru ca din cate am inteles judecata implica cheltuieli pe care trebuie sa le platesc acum, pe care POATE mi le recuperez la un moment dat si exista si sansa sa nu mi le recuperez in totalitate desi as castiga, daca cheltuielile depasez suma imi era imputata initial.
Sper ca am fost coerenta.

Vreau dreptate, dar sincer nu vreau sa platesc, deci o varianta in care nu platesc la ANAF, ci dau in alta parte, poate chiar mai multi bani si cu riscul sa platesc in 2 locuri, nu mi se pare o varianta decenta.

Multumesc de ajutor

Alte discuții în legătură

Suspendare concediu crestere copil lumy86 lumy86 Buna ziua, Problema mea este cu suspendarea concediului de crestere a copilului. Daca tatal nu lucreaza si nu realizeaza venituri impozabile se suspenda ... (vezi toată discuția)
Incasare drepturi necuvenite indemnizatie crestere copil cristina_anghel121 cristina_anghel121 Buna ziua, Am primit o somatie de plata si un titlu executoriu, pentru incasarea unor drepturi necuvenite in valoare de 2.007 ron, reprezentand indemnizatia ... (vezi toată discuția)