Buna ziua
In Noiembrie 2011 am revenit la munca si am depus toate actele necesare intreruperii concediului de ingrijire copil la Agentia corestunzatoare.
Am depus aceste acte la mai putin de o saptamana de la reluarea activitatii.
Dupa 3 ani, astazi, am primit o decizie de recuperare a debitului aferente unor zile din noiembrie in care am lucrat. Nu imi amintesc daca mi-au platit luna completa, dar as zicem ca a fost asa.
Avand in vedere ca eu am depus toate acte in termenul legal si ca a fost eroarea lor, se aplica scutirea de plata aferenta legii 126/2014 ?
Am citit legea, dar sincer nu am inteles nimic din ea.
Pe somatie scrie ca se poate introduce contestatie la instanta judecatoreasca competenta.
Caz concret : eu stiu sigur ca m-am dus in saptamana in care am reluat activitatea, deci in acel termen de 5 zile.
Am reluat activitatea pe 14.11 si am decizie pe 02.12 cu stimuletul. Eu consider ca asta dovedeste ca am anuntat, dar nu am cererea efectiva pe care am facut-o cu stimuletul si data acesteia (cine tine aceste hartii?)
Totusi ei trebuiau dupa parerea mea sa dovedeasca ca am depus aceste acte dupa termenul legal si de asta nu ma incadrez in legea amnistiei.
Acest lucru nu s-a intamplat.