avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt colectiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt colectiv

buna ziua .in luna iunie ac.,in cartierul unde locuiesc ,a avut loc o spargere de dependinte la aproximativ 8 adrese diferite .a venit politia a facut CFL la fiecare adresa si am declarant fiecare ce am vazut repede la fata locului ,ulterior am constatat si alte lipsuri..am auzit ca a fost prins un grup mai mare ,dar nici in ziua de azi nu ne-a chemat nimeni sa ne anunte nimic.intrebarea e cum ne recuperam noi paguba ,vom fi despagubiti sau trbuie sa-i actionam noi in instant?
Cel mai recent răspuns: humble , utilizator 13:15, 14 Octombrie 2014
In cursul procesului penal, va constituiti parte civila si solicitati despagubiri.
multumesc frumos
Persoana vatamata se poate constitui parte civila, in procesul penal.

Actiunea civila este alaturata celei penale.

Persoana vatamata are aceasta facultate oricand in etapa urmaririi penale.

Posiblitatea de a va constitui parte civila in procesul penal subzista pana la citirea actului de sesizare si de inculpare.( rechizitoriul ).


Dupa acest moment procesual, posibilitatea de a fi recuperate sumele de bani, cu titlu de daune morale si materiale, subizsta, insa este conditionata de manifestarea de vointa a inculpatului.


Precizati defalcat sumele de bani solicitate, cu titlu de daune morale si daune materiale.

Pretentiile dumneavoastra pot fi recunoscute ori contestare de catre inculpat.

Recunoasterea, totala sau partiala, poate fi consfintita intr-o tranzactie.


Pretentiile solicitate trebuie sa fie sustinute de mijloace de proba, altminteri, ele vor fi respinse.


Succes.



Ve-ti fi anuntati in momentul in care sistemul juridic din aceasta tara va incepe sa functioneze. Pana atunci multi "pacaliti ai sistemului" vor dansa hora cu cei care voteaza tronul ROMANIEI, si mai departe cine controleaza justitia. Cu parere de rau va spun ca in cel mai bun caz ve-ti fi contactat pentru a mai depune multiple declaratii, pentru a va pierde timpul si banii in avantajul mizeriei de la conducere in frunte cu justitia cumparata si anrenata a favoriza infractorii din Romanica :) Cel mai bine va adresati unor organe in afara tarii pentru lamurirea acestui incident ori recurgeti la o varianta mai plauzibila, asigurati-va atat proprietatea atat cat si bunurile mobile intr-un cuantum real pentru a evita sistemul juridic care este pe cale a obtine pe buna dreptate o pensie de handicap :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am rezolvat pe cale amiabila cu asiguratorul rca. mai este necesar sa ma constitui parte civila in procesul penal? vaspa vaspa Va rog sa imi suneti daca in cazul in care s-a incheiat un contract de tranzactie cu asiguratorul rca privind daunele materiale si morale (actiunea penala ... (vezi toată discuția)
Parte civila intr-un proces penal Velica Rodica Velica Rodica Ce inseamna a ma constitui parte civila intr-un proces penal (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara iza20009 iza20009 Buna.Am hotarare judecatoreasca ptr pensia alimentara ce trebuie sa mi -o plateasca fostul sot .Nu mi-a platit din septembrie 2012 , iar ultima data cand am ... (vezi toată discuția)