avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de chemare in judecata insuficient timbrata - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de chemare in judecata insuficient timbrata - anulare

Salutare,

M-am lovit la una din instantele din Romania, mai exact la Jud. Tg. Carbunesti, de o problema legata de timbrarea insuficienta a unei cereri de chemare in judecata. Mai exact, reclamantul a trimis o actiune prin posta, a timbrat in bataie de joc cu cativa lei si a cerut judecarea in lipsa.
Parata, ale carei interese le reprezint este din Bucuresti, iar mai multe drumuri la jud. respectiva inseamna cheltuieli destul de mari (si nejustificate).
La termenul anterior, avand in vedere ca instanta a calificat litigiul ca avand natura comerciala iar reclamantul nu a facut dovada indeplinirii procedurii prealabile de conciliere, am ridicat exceptia prematuritatii introducerii actiunii.
In plus, am mai ridicat si exceptia insuficientei timbrari a actiunii, care, in mod norma, atrage ca sanctiune anularea cererii de chemare in judecata.
Zic in mod normal, pentru ca la Tg. Carbunesti se trece peste astfel de exceptii si se trimit adrese catre biroul de expertize, in vederea desemnarii unui expert topograf, cu toate ca exceptiile invocate (si care, in mod normal, ar fi trebuit admise) nu mai fac necesara o judecata in fond a cauzei.
Vreau sa va intreb daca ati mai intalnit vreun caz similar si cum ati procedat (cum s-a rezolvat).
Multumesc anticipat pentru raspuns(uri).
D pacate incheierea prin care s-au respinsa exceptiile invocate de dv. nu poate fi atacata decit odat cu fondul, chiar daca ele ar fi de natura sa faca de prisos cercetarea fondului. Astfel stau lucrurile si la alte instante
nu esti nici primul nici ultimul caz. Oricum, referitor la exceptia prematuritatii nu este suficient invocarea ei si dovedirea lipsei procedurii prealabile prev. de art. 720 C.p.c. Doar o vatamare a intereselor partii pe care o reprezinti produsa de neideplinirea procedurii atrage prematuritatea, cel putin cam asa se misca in ultimul timp jurisprudenta prin Oltenia.
Referitor la timbraj, tot in Gorj dar alta instanta, mi-a motivat, citez : "I-auziti, e bolnav de diabet" deci nu se mai punea problema timbrajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea invocarii exceptilor! Maria Teodosiu Maria Teodosiu Buna ziua! am un proces ce tine de materia civila, unde avem de invocat niste exceptii si doream sa stiu [i]care este ordinea in care le invocam[/i]. am de ... (vezi toată discuția)
Interpretare solutie proces decs decs Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care ar fi interpretarea urmatoarei solutii data intr-un proces pe Comercial, avand drept obiect de dosar ... (vezi toată discuția)
Conciliere prealabila -spete Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Stimati colegi, as vrea sa ma ajutati cu niste spete legate de concilierea prealabila realizata dupa intentarea actiunii in instanta. Ideea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)