avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare chirias din spatiu comercial la expirarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare chirias din spatiu comercial la expirarea contractului

Buna ziua!
Am urmatoarea problema: cum pot evacua un chirias persoana juridica dintr-un spatiu comercial proprietar persoana fizica , daca respectivul contract s-a incheiat l;a o anumita data si chiriasul refuza eliberarea spatiului?
Va multumesc
Printr-o hotarare judecatoreasca de evacuare, dar verificati continutul contractului spre a nu avea o surpriza neplacuta; sunt unele contracte unde se stipuleaza ca respectivul contract se prelungeste automat dupa expirarea termenului initial pentru care a fost semnat, daca nici una dintre parti nu notifica cealalta parte in termen de X zile.
multumesc de promptitudine
Referitor la contract:
Nu exista clauza ca se prelungeste automat ci doar cu acordul scris al partilor
Aveti idee cat dureaza din momentul introducerii cererii de evacuare si pana la evacuarea efectiva din spatiu?
Multumesc
procedura este cam asa : se introduce cerere de evacuare in instanta , se acorda termene, se administreaza probe se dispune/sau nu evacuarea paratului , etc
dureaza cateva luni sa spunem . dar dvs trebuie sa solicitati odata cu intorducerea actiunii si daune, echivalente perioadei de timp de la data expirarii contractului de inchiriere si data evacuarii efective .
In cazul in care nu opereaza vreo prorogare a contractului de inchiriere, (trebuie citite atent clauzele contractuale), puteti , pentru inceput , sa-l notificati , prin acest insris putandu-i in vedere eliberarea spatiului , cu precizarea ulterioara ca -l veti da in judecata.In lipsa unui accept din partea acestuia , mentionati ca veti sesiza instanta de judecata .Practic , recomand , pentru inceput , o conciliere a partilor litigante , in caz de esec , chiar pe calea ordonantei presedintiale putand (masura vremelnica ce-i drept , dar justificata daca exista urgenta ) sa existe o evacuare a chiariasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Tatal meu a inchiriat un spatiu din imobil unei societati cu profil alimentar. Contractul a fost facut la ANAF pe 10 ani fara niciun fel de ... (vezi toată discuția)
Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriași fara preaviz Tlc89 Tlc89 Evacuare chiriași fara preaviz Buna ziua! Va rog să ajutați în următoarea problemă: Se poate evacua un chiriaș (familie cu copil minor) fara un ... (vezi toată discuția)