Caile extraordinare de atac se se pot declara pentru motive strict si limitativ prevazute de lege, este prematur sa va interesati acum despre un anumit termen fara sa cunoasteti daca este posibila o anumita cale de atac, ar trebui sa precizati motivele.
Banuiesc ca va deruteaza formularea, a luat cunostinta in orice mod, ca sa intelegeti mai bine.
ART. 428 c.p.p.
Termenul de introducere a contestaţiei în anulare (1) Contestaţia în anulare pentru motivele prevăzute la art. 426 poate fi introdusă în 10 zile de la data când persoana împotriva căreia se face executarea a luat cunoştinţă de hotărârea a cărei anulare se cere.
(2) Contestaţia în anulare pentru cazul prevăzut la art. 426 lit. b) poate fi introdusă oricând.
ART. 429
Instanţa competentă
#M2
(1) Contestaţia în anulare se introduce la instanţa care a pronunţat hotărârea a cărei anulare se cere.
#B
(2) Contestaţia în anulare pentru cazul în care se invocă autoritatea de lucru judecat se introduce la instanţa la care a rămas definitivă ultima hotărâre.
da. multumesc mult. si cu privire la inregistrarile audio, pot solicita o copie dupa inregistrarea procesului? trebuie pentru fiecare sedinta in parte? care ar fi procedura?
ART. 369 c.p.p.
Notele privind desfăşurarea şedinţei de judecată
(1) Desfăşurarea şedinţei de judecată se înregistrează cu mijloace tehnice audio.
(2) În cursul şedinţei de judecată grefierul ia note cu privire la desfăşurarea procesului. Procurorul şi părţile pot cere citirea notelor şi vizarea lor de către preşedinte.
(3) După terminarea şedinţei de judecată, participanţii la proces primesc, la cerere, câte o copie de pe notele grefierului.
(4) Notele grefierului pot fi contestate cel mai târziu la termenul următor.
(5) În caz de contestare de către participanţii la proces a notelor grefierului, acestea vor fi verificate şi, eventual, completate ori rectificate pe baza înregistrărilor din şedinţa de judecată.