avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TEST PATERNITATE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TEST PATERNITATE

Buna ziua,

Urmeaza sa divortez la insistentele sotului meu care are o alta relatie. Doreste divort notarial. Dupa trei saptamani de negocieri dure am ajuns la o intelegere privind conditiile de divort. Avem doua fetite, cea mica avand 10 luni si despre care amanta afirma public ca nu este copilul lui. In cercurile indepartate familiei noastre se pare ca a facut si el aceeasi afirmatie. Este o chestiune care ma deranjeaza si nu pot lasa sa planeze astfel de suspiciuni asupra mea, suspiciuni ce pot sa afecteze fetita cand va creste. De aceea, ma intereseaza in ce mod il pot obliga sa faca test de paternitate, pe care sa-l plateasca, iar apoi sa cer daune simbolice amandurora pentru afirmatii denigratoare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlinaCa , utilizator 12:15, 31 Octombrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca el nu este de acord, nu il puteti obliga sa faca test de paternitate,
Desigur, daca este de acord, nu e nevoie sa il obligati.

Daca doriti obligarea la daune (pe care cei doi nu vor sa le plateasca), ganditi-va la un litigiu, avocat etc. Este posibil ca in acest litigiu sa obtineti obligarea sotului la un test adn, sau sa va vina ideea unui test intre cei doi copii.

Sfatul meu umil este sa ... nu va potriviti la asemene zvonuri si mizerii si sa nu amplificati din orgoliu o situatie dificila . Cu toata onestitatea unui copil care a fost in situatie fiicei dvs., va spun ca n-are nici o importanta pentru un copil care trece printr-un divort si recasatorirea tatalui ca ... ala l-a renegat la un moment de betie.
Sincer sa va spun, in adolescenta, uneori chiar mi-as fi dorit sa aflu ca mama l-a inselat pe tata si ca nu este el tatal meu. :)
In opinia mea, prioritatea dvs. trebuie sa fie sa iesiti din situatia asta (divort, dezamagire, destramarea unei relatii, frustrarile asociate) si sa va refaceti viatat, cum se zice, curat si liber de trecut. Dvs. nu trebuie sa va irositi mai mult din viata ancorata de relatiile acestea toxice, si trebuie sa fiti un model de demnitate si gratie si depasire a barfelor si conflictelor pentru fetele dvs.
Cat despre gura lumii, numai pamantul o inchide, nu testele ADN, si nici litigiile de daune (pentru care nu va mai da nimeni inapoi timpul cheltuit).
Multumesc pentru sprijin. Aveti dreptate, trebuie sa ies cat mai repede din situatia asta. De aceea am si acceptat divortul notarial. Insa nu mi se pare corect sa-ti acoperi propria mizerie murdarindu-i pe altii. Un astfel de comportament trebuie sanctionat. Trebuie doar sa gasesc varianta cea mai utila mie.
Imi pare rau ca ati fost in situatia fiicei mele si m-a linistit ce ati spus despre adolescenta...m-a facut chiar sa zambesc...multumesc si pentru asta.


Doamna, nu priviti lucrurile ca un atac impotriva dv., ci ca o aparare disperata din frustrare. Va dati seama ce penibil ii este sa spuna ca se iubeste cu domnul de vreo doi ani, domn care se iubeste cu ea in paralel cu sotia!!!
E normal sa nege ca sotia a mai avut de-a face cu el, ca saracul a fost nefericit in relatie, iar copilul ii incurca explicatiile de doamna serioasa care nu sparge casatorii... e cam singurul lucru pe care il poate scoate usor pe gura, sarmana!
Domnul ce sa spuna, ii e rusine sa spuna in cercurile apropiate ca nu e tatal copilului, insa in cele indepartate ii mai face pe plac si actualei, na!
Vai de capul relatiei lor si de cat bagaj aduce fiecare, nu mai spui onestitate fata de tine si celalalt!

Mai degraba va concentrati pe relatia post divort, relatia copiilor cu tatal, pe indrumarea lucrurilor ca sa le fie bine copiilor. Daca doriti daune, la divort era mai simplu. Totusi, in caz ca exista copii, nu as recomanda.
Incercati sa-i vedeti ca un caz de cuplu pierdut in adolescenta tarzie, sa le compatimiti copilaria si sa nu va ganditi la ei ca nu merita sa va vada copiii. Un psiholog v-ar putea ajuta sa va raportati pozitiv la toate astea, asa incat sa nu va consume, vazand si timpul scurt dupa nastere...
Numai daca se procedeaza la tagaduirea paternitatii, in fata instantei de judecata, se va efectua o expertiza medico-legala, pentru a fi stabilita filiatia fata de copilul nascut in timpul casatoriei.


Este extrem de dureros si da, recunosc, sunt furioasa in cea mai mare parte a timpului. Cand nu sunt furioasa mi-e mila de el. Sa-ti negi copilul inseamna sa negi o parte din tine, partea buna din tine. Sa te reduci, inconstient cred, la slabiciuni, la simturi, la patimi. Cat despre relatia lor...nu poate rezista pe aceste premize.

Cu timpul ma voi elibera de toate astea. Avem 23 de ani de relatie in spate si este nevoie de mult timp pentru a incepe macar vindecarea.

Rational, da, stiu, trebuie sa ma gandesc doar la fetitele mele. Doar ca acum ma framanta si aceste ganduri. Nu doresc daune, doresc testul de paternitate. Insa daca cer eu efectuarea acestuia, inseamna ca eu am intrebari in privinta paternitatii. De asta ma intreb daca se poate gandi invers: denigrare, daune, test. Insa nu stiu daca juridic este posibil asa.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
AlinaCa, utilizator

Alte discuții în legătură

Tăgada paternității: poate refuza mama testul adn pentru a nu afecta emoțional copilul? M.m.m M.m.m Bună!situatia stă cam asa:sunt divortata de 5 ani,avand 2 copii.În prezent copii sunt la mine si au 13 si respectiv 10 ani. Fostul sot timp de 4 ani nu a ... (vezi toată discuția)
Dupa divort tagada paternitate lili5 lili5 Desi am fost de acord cu testul de paternitate , ba am si propus sa platesc 1/2 din costul testului la orice laborator privat ales de fost acesta a apelat la ... (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)