avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit problema din Ghidul exp contabil 2008
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

problema din Ghidul exp contabil 2008

probl 22 fiscalitate::
O sc realizeaza urmat.venituri si cheltuieli aferente trim 1 /2008
- venituri din vanzarea marfurilor........50.000 lei
-venituri din prestari servicii .......20.000 lei
-venituri din dividente primite de la o sc romana...1.000lei
-chelt cu marfurile .......30.000 lei
-chlt cu serviciile de la terti .......10.000 lei
-chlt de protocol .....1.000lei
-chlt cu salariiile ....2.000lei
-chlt cu amenzile la stat .....3.000lei
-chlt cu tichete de masa 800 lei din care 200 peste limita legala.
DETERMINATI IMPOZITUL PE PROFIT! am nedumeriri la calculul cheltuielilor de protocol deductibile. DACA POATE SA MA AJUTE CINEVA.VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 22:06, 1 Iunie 2009
Baza de calcul 2% protocol = (venituri totale - venituri neimpozabile) -(cheltuieli totale-ch. impozit profit - cheltuieli aferente veniturilor neimpozabile - cheltuieli de protocol).

~ Conținut șters la cerere ~
Rezolvarea in ghid este cum ati spus dvs. =D>
am formulele in carte si mai stiu ca VENITURI NEIMPOZABILE SUNT:
dividente primite de la o p juridica;etc.........dar cred ca KATICA vrea sa ne induca ideeea ca CHELTUIELILE AFERENTE VENITURILOR NEIMPOZABILE SUNT DE FAPT CHELTUIELI NEDEDUCTIBILE. deci cheltuielile cu amenzile si tichetele de masa acordate peste limita legala nu sunt CHELTUIELI AFERENTE VENITURILOR NEIMPOZABILE! DA AU BA! aici este neclaritatea !!!!!!
Asa este !
Acum citind rezolvarile din ghid observ ca acelas termen nu are intotdeauna aceas semnificatie ca de exemplu:

”Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare”

"cheltuieli aferente veniturilor impozabile" = cheltuieli deductibile fiscal

sau

20. Sunt considerate venituri neimpozabile veniturile prin care se recuperează cheltuielile pentru care nu s-a acordat deducere la momentul efectuării lor, cum sunt: rambursările de impozit pe profit plătit în perioadele anterioare, restituirea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, veniturile din anularea unor provizioane care au fost considerate cheltuieli nedeductibile la data constituirii lor şi altele asemenea

"cheltuieli aferente veniturilor neimpozabile" = cheltuieli nedeductibile la momentul efectuarii lor

platesc amenda am o cheltuiala nededeuctibila, mi se restituie in urma contestatiei am un venit neimpozabil

Asta e ! Nu interpretez corect !?

Alte discuții în legătură

Calcul impozit profit la trim iii iuli-ana iuli-ana la trim. III am total venituri 12070 lei, total chelt 8001 din care chelt. protocol 500 si chelt. cu impozitul pe profit calculat la trim II 623 lei cum ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile/nededuclibile dates.raluca dates.raluca Buna dimineata, imi poate explica si mie ce sunt alea cheltuieli deductibile si nedeductibile? Daca se poate as dori si exemple sa pot intelege mai bine...Stiu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol nedeductibile turcalexandra turcalexandra Cheltuielile de protocol nedeductibile aferente trim 1 se inregistreaza trimestrial sau doar la sf de an pe ch nedeductibile? multumesc (vezi toată discuția)