avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2015
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2015

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz:
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
Patricia_, utilizator

cpp.art. 453 Cazuri de revizuire
f)hotararea s-a intemeiat pe o prevedere legala ce a fost declarata neconstitutionala dupa ce a devenit definitiva.
valivijelie a scris:


cpp.art. 453 Cazuri de revizuire
f)hotararea s-a intemeiat pe o prevedere legala ce a fost declarata neconstitutionala dupa ce a devenit definitiva.


Nu ma refeream la asta....1. ma refeream la dispozitiile din NCPP referitoare la participarea procurorului si inculpatului la solutionarea cererilor plangerilor si exceptiilor in procedura de camera preliminara - in cod scrie ca solutionarea se face fara participarea acestor persoane - dispozitii care au fost declarate neconstitutionale (nu se asigura echitatea si contradictorialitatea blah blah). Nu ma intereseaza consecintele hotararii pronuntate in temeiul unor prevederi declarate neconstitutionale, ci ma intereseaza daca aceste dispozitii le mai consider valabile sau nu avand in vedere ca nu au fost inlocuite de alte norme.
2. Aceeiasi chestie e si in CPC referitoare la faptul ca : Redactarea cererii de recurs si a motivelor de recurs precum si exercitarea si sutinerea recursului nu se pot face decat prin avocat sau consilier juridic sau de mandatar nespecialist al dreptului care trebuie sa fie asistat de avocat sau consilier juridic - au fost declarate neconstitutionale si acestea.

ma interesa sa stiu pentru noi care sustinem examenul acesta minunat - in cazul in care avem o cerinta gen : " Solutionarea plangerilor si a exceptiilor in cursul procedurii de camera preliminara se face prin incheiere data fara participarea procurorului si inculpatului" ...... ce raspundem? Adevarat sau fals?
firicel a scris:

[ link extern ] -(



Multumesc, dar astea au fost declarate neconstitutionale dupa data publicarii anuntului privind concursul SNG....probabil ca o sa le luam in considerare la anul! (SPER SA NU FIE CAZUL) :P
se va tine seama de toate modificarile legislative pana la data publicarii anuntului -adica inclusiv deciziile ccr care sunt obligatorii pt instante si au putere pt viitor iar pana la data cand vor fii modificate ,abrogate,etc se suspenda aplicarea articolului declarat neconstitutional. chiar daca suntem concurenti va doresc bafta si sa nu se dea subiecte controversate .
sigur nu vor da subiecte la care tu sa scrii ca prin decizii ccr au fost declarate neconstitutionale iar aplicarea art. se suspenda.:-/
Mult succes tuturor maine!:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
firicel, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Sng si inm ContSters89182 ContSters89182 Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar ... (vezi toată discuția)