avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard despartitor intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard despartitor intre proprietati

Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura cu gardul respectiv pentru ca nu am autorizatie de constructie pentru el. In 2004 era nevoie de autorizatie de constructie pentru acel gard? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 040779 , utilizator 21:51, 6 August 2009
desigur ca va ajuta. cu acest act dovediti cand a fost construit gardul, asa ca daca va reclama cineva oricum nu veti plati amenda. fapta deja e prescrisa. duceti va la primarie si faceti cerere pt certificat de constatare ca sa puteti sta linistit.
Cine trebuie sa-mi elibereze acel certificat de constatare si unde sa depun cererea?
cererea o depuneti la primarie. va duceti la biroul de urbanism din cadrul primariei pe raza careia domiciliati si faceti o cerere acolo. ceva de genul: domnule primar, subsemnatul..., domiciliat in... solicit sa mi eliberati un certificat de constatare pt gardul ce delimiteaza proprietatea mea de proprietatea domnului... Mentionez ca gardul a fost construit in anul 2004 si este facut din plasa si stalpi metalici (mentionati si daca aveti fundatie din ciment sau nu).
puteti scrie in aceasta cerere si faptul ca ati declarat gardul la politie si nr de inregistrare. va va trebui copie dupa actul dv de proprietate, copie dupa cartea de identitate...sa lasati pe dosarul ce vi se intocmeste un nr de telefon pt ca vor veni inspectorii de la urbanism sa vada la fata locului despre ce este vorba.
duceti va si intrebati la serviciul de urbanism al primariei sau la cel care elibereaza autorizatiile de constructie cum trebuie facuta cererea. dupa ce depuneti aceasta cerere poate vecinul sa va reclame cat pofteste, deja problema e in atentia organelor competente si pana nu se solutioneaza cererea dv nu se va solutiona plangerea lui. fiti linistit nu o sa luati nici amenda si nici nu o sa fiti nevoit sa daramati gardul.
Din pacate vecinul meu lucreaza in primarie si nu stiu daca voi reusi ceva in situatia aceasta. Se cunoaste cu toti din primarie si nu cred ca mi se va elibera acel certificat. Sanse sunt putine dar o sa incerc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

gard si autorizari ioanandrei ioanandrei Va rog, 1. construirea unui gard format din stilpi din teava rotunda metalica si panouri de sirma , necesita autorizatie de constructie ?( stilpii vor fi ... (vezi toată discuția)
Pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sârma ... virgill virgill pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sirma si stilpi din beton fara fundatie si construirea unui gard nou cu fundatie de 10 cm de la ... (vezi toată discuția)
In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care ... dorica1979 dorica1979 In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care este împărțit in intravilan și extravilan. S a încheiat la notar și este însoțit de ... (vezi toată discuția)