avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare suspendare carnet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare suspendare carnet

Buna ziua,
Daca in hotararea judecatoareasca in urma procesului intentat inculpatului datorita refuzului testului alcoolemiei si recoltarii de probe biologice apare exprimarea "In ceea ce prive~te pedeapsa complementar~ constand in
interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a ~i b Cod
penal, stabilita de c~tre procuror ~i inculpat in cuprinsul acordului de
recunoa~tere a vinov~pei, instanta are in vedere c~ legiuitorul nu a
prevuut obligativitatea aplicMii pedepsei interzicerii exercitMii unor
drepturi in cazul infracp.unii pe care a s~var~it-o inculpatul.
tn aceasta situap.e, prin raportare Ia criteriile prev~ute Ia art. 67
alin. 2 Cod penal (natura ~i gravitatea infracJ:iunilor, imprejurmle cauzei
ti persoana infractorului), Judedtoria nu consider~ necesara aplicare
pedepsei complementare pe langa pedeapsa principala.
1n lipsa aplidirii pedepsei complementare, instanta nu va aplica
inculJ:atului nici pedeapsa accesorie, potrivit art. 65 alin. l Cod penal." inseamna ca nu se suspenda carnetul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 17:52, 24 Octombrie 2014
greu de citit in felul cum ati scris. care a fost pedeapsa principala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se scade pedeapsa complementara? amales amales BUNA SEARA LA O CONDAMNARE DE 5 ANI SI 4 ANI PEDEPSA COMPLEMENTARA .PEDEAPSA COMPLEMENTARA SE SCADE ODATA CU CEA DE CONDAMANARE ?SAU DUPA CE EXECUTA CEI 5 ANI ... (vezi toată discuția)
Aplicare titlu sentinta penala dana manea dana manea Un salariat din instituita noastra,a fost condamnat penal,in baza vechiului cod penal art.289 alin.1 cu aplicarea art.5 cod. pen. la pedeapsa de 1 an si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta sa știu exact situația sau dacă am sa ... Cobrettysexy Cobrettysexy Cine Ma poate ajuta sa știu exact situația sau dacă am sa anulat plata către stat prejudiciul “ În temeiul dispozi?iilor 375 alin.2 din Codul de ... (vezi toată discuția)