avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua. in urma divortului cu un minor. s-au stabilit urmatoarele lucruri-desfacerea casatoriei de acord comun, pastrarea numelui -stabilirea domiciliului minorului la mama si exercitarea autoritati parintesti numai de catre mama-stabilirea contributiei la cheltuielile de crestere educare invatatura a minorului in sarcina tatalui sub forma unei prestatii valorice lunare ( pensie alimentara) in functie de veniturile realizate de catre tata. Tatal a platit de fiecare data pensia alimentara plus alte cateva lucruri pentru copil. tatal isi iubeste foarte mult copilul. iar copilul isi iubeste foarte mult tatal. Problema este ca mama nu vrea sa lase copilul sa mearga la tata din motive ca tatal nu plateste si la gradinita sau alte lucruri pentu copil sustinand ca in actele de divort este scris ca el sa contribuie mai mult.(v-am scris mai sus exact din actele de divort) .nu lasa copilul sa mearga la tata ( tatal find impreuna cu cineva de 1 an si jumatate stand in aceeasi casa) dar mama nu lasa copilul sa mearga acolo la el. mama nesuportand-o pe aceea femeie , fara ca a ceea femeie sa ii greseasca cu ceva ! este adevarat ca trebuie sa se implice mai mult si tatal la bani asa cum spune mama? asa reiese din actele de divort? ce pot face sa vada baiatul.presupun ca nu are nici un drept sa interzica vederea copilului, va multumesc mult! astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:23, 31 Octombrie 2014
Buna dimineata! Au divortat in 2012, cand au divortat nu s-au pus astfel de probleme intre ei , dar acum mama gaseste cate ceva mereu sa nu ii dea baiatul , ca nu a dat si pentru gradinita, ca nu s-a dus la sedinta la baiat , el lucrand atunci cand se tin sedintele, o injura pe concubina si are pretentii asupra ei sa dea si ea bani , ca si cum ar fi copilul concubinei, bineinteles asta este un motiv de al ei mereu ca sa nu vada baiatul, nu ii convine niciodata , dar cand i s-a spus ca se i se va plati gradinita o luna da una nu .. a inceput sa fie de acord, ma scuzati dar nu mi se pare normal, adica faci cum vreau eu ca sa vezi baiatul ,nu faci cum vreau eu nu vezi baiatul.. unde suntem la piata? asta e la anul va face toate demersurile in instanta pentru a putea vedea baiatul. copilul nu are nici o vina , dar anumite se persoane se folosesc ce acest lucru, esti tata cu si fara bani, alti parinti nu isi mai vad copiii asa de des pe cat ar vrea mamale. iar cei care vor sa ii vada nu sunt lasati tocmai de aceste mame!
de ce la anul?
pentru ca nu isi permite acum, nu stie care sunt costurile, trebuie consultat un avocat,
Taxa de timbru e de 20 de lei..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizitare conpama conpama Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri parinte-copil. ce e de facut? Corina1982 Corina1982 Buna ziua! Sunt mama unui baiat in varsta de 11 ani. Locuiesc in Bucuresti, iar tatal copilului in Constanta. Tatal plateste pensie alimentara lunar, iar ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)