avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de rezidenta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de rezidenta

Buna seara,
doresc sa inchei o casatorie in strainatate si printre actele care imi sunt solicitate la depunerea dosarului mi se cere certificat de rezidenta. mentionez ca eu locuiesc in Romania si totusi imi este cerut acest certificat. De unde il pot solicita? Ce acte imi trebuie pentru solicitarea eliberarii acestui certificat?#-o
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:38, 16 August 2016
"Pentru obtinerea certificatului de inregistrare/cartii de rezidenta trebuie sa prezentati, la formatiunile teritoriale ale IGI din judetul in care locuiti, o serie de documente, in functie de scopul sederii in Romania. Certificatul de inregistrare se emite in aceeasi zi si este valabil pentru o perioada de pana la 5 ani dar nu mai mica de un an. Cartea de rezidenta se emite in 90 de zile de la data depunerii cererii. Valabilitatea cartii de rezidenta este de pâna la 5 ani de la data emiterii, dar nu mai mare decât perioada de rezidenta a cetateanului UE/SEE/Confederatiei Elvetiene al carui membru de familie este solicitantul. In cazul solicitarilor ulterioare, daca sunt îndeplinite prevederile OUG 102/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, cartea de rezidenta se elibereaza în cel mult 30 de zile de la data depunerii cererii."
Detalii/Sursa : [ link extern ]
Probabil ca aveti nevoie de o dovada din care sa rezulte ca sunteti inregistrat ca rezident in regiunea in care urmeaza a va casatori. Luati legatura cu cei de la primarie. Sa nu uitati ca printre altele este necesara si adeverinta de cutuma eliberata de aut. romane, precum si actul dvs. de identitate. Daca insa va referiti la certif. de rezidenta fiscala cititi
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta angajat din ue RENATINA RENATINA BUNA SEARA LOCUIESC DE 3ANI CUN CETATEAN ITALIAN EU AM DOMICILUL STABIL BRASOV CUM POT FACA RESIDENTA PT EL PENTRU CA VREA DSA LUCREZE IAR PT ANGANJAT CERE ... (vezi toată discuția)
Cim persoana cu certificat de inregistrare crenguta79 crenguta79 Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: pot face contract de munca unei persoane straine, care imi aduce ca si act de identitate un Certificat de Inregistrare care ... (vezi toată discuția)
Chemare cetatean strain din non ue Egnar Egnar Buna ziua sant cetatean strain am aplicat pentru azil si am luat azilul ,o am pe sora din partea mamei in Siria si as dorii sa stiu daca ii pot face chemare ... (vezi toată discuția)