avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Penalitati contract achizitie publica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Penalitati contract achizitie publica

In calitate de constructor am incheiat in urma unei licitatii achizitie publica un contract subsecvent cu o anumita primarie.In cursul anului 2013 am emis catre aceasta o vactura cu o anumita valoare urmand ca in teremen de 30 zile achizitorul sa onoreze cu plata acesteia.In contractul ce sta la baza colaborarii dintre constructor si beneficiar exista o clauza prin care se mentioneaza ca daca in termen de 30 zile de la emiterea facturii beneficiarul nu face plata se percep penalitati de 0.5%/zi de intarziere.
la momentul actual le-am calculat penalitati de intarziere ce depasesc cu mult peste suma facturata (aici datorita procentului de calcul pe zi de intarziere) si am emis o notificare catre acestia.
Doresc sa stiu daca sa fac pasul de a actiona in Instanta si ce sanse am ca sa-mi recuperez atat suma facturata cat si penalitatile calculate .
Multumesc.
chiar nu poate raspunde nimeni....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati sau daune interese bogdan2511 bogdan2511 Buna ziua, Avem un contract cu o societate care nu si-a achitat facturile scadente de mai multe luni iar in contractul nostru de colaborare sunt mentionate ... (vezi toată discuția)
Penalitati contractuale pentru intarziere plata factura RomeoR RomeoR Buna ziua, Firma noastra are un contract cu o institutie bugetara. Aceasta ne-a achitat cu intarziere de 78 zile una din facturi. La solicitarea noastra de ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale leopoldina leopoldina Buna ziua, Am un contract de prestari servicii in care eu sunt achizitor si cealalta parte contractanta este prestator. Prestatorul a intarziat cu ... (vezi toată discuția)