avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Drept de decizie in SRL oferit prin actul constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Drept de decizie in SRL oferit prin actul constitutiv

Buna ziua!
In situatia in care un asociat unic din SRL urmeaza sa cesioneze 30% din partile sociale unui holding dintr-o tara terta, acesta din urma poate avea dreptul de 75% de decizie, drept mentionat in actul constitutiv, desi este asociat minoritar? Sau este obligatorie majoritatea simpla de 50+1% pentru luarea deciziilor?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:35, 2 Noiembrie 2014
Fiecare parte sociala da dreptul doar unui singur vot, indiferent de prev act constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social anjinsan anjinsan Daca intr-un SRL sunt doi asociati, unul cu 95% din capitalul social, iar altul cu 5% din capitalul social, se poate lua decizia majorarii capitalului social ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile si obligatiile partenerului minoritar si majoritar functie de % detinute? Marius123 Marius123 As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)