avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inselaciune comanda OLX
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inselaciune comanda OLX

Buna ziua ! Am comandata de pe olx.ro un display de samsung galaxy S4, expeditorul, m-a asigurat ca produsul este perfect functional , ba chiar a mentionat ca e nou , ca e primit din Germania, iar in urma primirii coletului, cand am facut proba acesta nu era functional, era spart (era intact ca si aspect, dar ca pe interior era spart ) nu se vedea aboslut nimic clar, decat 2 3 dungulite ! Am vorbit cu expeditorul , iar acesta mi-a spus ca a trimis un display functional , si ca sa vad ce pot rezolva cu firma de curier,sau sa merg la OPC, pentru ca mai mult ca sigur e vina lor. Eu tind sa nu cred ceea ce zile el, pentru ca acesta a fost ambalat cum trebuie si era mentionat si pe el fragil. Ce e de facut in acest caz? Va multumesc foarte mult daca ar putea cineva sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: icealinutza , utilizator 06:30, 17 Noiembrie 2014
Ciprianstefan92, pentru a ii putea proteja cat de cat si pe ceilalti eventuali cumparatori de pe OLX, eu cred ca ar fi bine sa avertizezi si pe Facebook.
Eu una nu am cumparat si nici nu am de gand niciodata tocmai pentru a evita asemenea probleme.

Interventie moderator: in respectarea regulamentului de forum, va rog sa evitati scrierea cu majuscule. Multumesc pentru intelegere
Ultima modificare: Duminică, 9 Noiembrie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Cateva recomandari:
-in aceste situatii informati administratorii site-ului despre aceasta problema (probabil ati facut demult acest lucru) acestia fiind in masura sa cunoasca daca respectivul vanzator a mai avut antecedente de acelasi fel si putand sa ia masuri de blocare a contului acestuia pana la rezolvarea litigiului.
- evitati sa cumparati de pe site-uri care nu ofera rating-uri de evaluare a vanzatorilor pentru serviciilor oferite, mai ales la achizitionarea produselor care chiar aspectate vizual la primirea coletului nu pot oferii certitudinea ca totul este ok !
- evitati sa platiti anticipat sau cautati acele siteuri si vanzatori de pe ascestea care pana la confirmarea tranzactiei din partea cumparatorului pastreaza banii intr-un cont buffer, vanzatorul avand aceasta optiune activata.
- de regula evitati acei vanzatori care nu accepta returnarea produsului sau nu specifica clar in ce conditii se poate face acest lucru.
Parerea mea este sa nu renuntati la actiunea in justitie in cazul in care organele de cercetare descopera ca acest vanzator este "tepar" de meserie. Este intradevar o pierdere de timp cu procesul insa presupun ca puteti cere daune (un avocat va poate lamuri mai bine daca este posibil) si prin actiunea dumneavoastra ati contribui la procesul de asanare a societatii de lichele de acest tip. Cel putin pana revin in societate daca sunt condamnati si nu se indreapta intre timp.
icealinutza, utilizator
Abia astept sa vad ce se mai intampla si daca cei de la politie isi fac treaba .
ciprianstefan92 a scris:

Buna ziua ! Am comandata de pe olx.ro un display de samsung galaxy S4, ...

Domnule, de ce nu ti-ai comandat o nevasta la OLX? :) Sigur, lăsând gluma la o parte, cumpararea unui display care nu este CRT - cele cu tub catodic -, este dificila si la fata locului, darămite prin posta. Sigur, nu exista CRT la mobile. :)
Am fost odata cu un amic la <cel mai mare magazin online, nu-i dau numele ca este impotriva regulilor forumului>, sa-si cumpere un monitor , e drept, cu vreo 5 ani in urma. Ne-au dat un Samsung cu un pixel mort, ne-au adus cu mare greutate inca unul, care avea un pixel aprins si ne-au spus ca, gata, altul nu ne mai aduc, ca 3 pixeli este limita admisa, ca display-ul este al nostru, l-am cumparat deja, si sa-l stapanim sanatosi.
I-am spus istetului ca "l-am cumparat" in momentul cand am iesit din showroom, ca pana atunci este doar platit dar "banii mei, display-ul lui" si, in plus, norma aceea despre care spune el se refera la reclamatie in termen de garantie, nu la obiect nou, care trebui sa fie perfect si, chiar daca ar fi perfect inca mai am dreptul sa ma razgandesc.
In final, la pozitia mea "cheama pe seful tau", care-i blocheaza pe toti, au trebuit sa recunoasca faptul ca nu sunt in stare sa ne dea un display fara pixeli defecti. Cu ocazia acea am aflat ca, desi amicul meu platise cu cardul, in 30 de minute tranzactia poate fi anulata. In final am optat pentru un Philips, garantat ca nu are pixeli morti, la pret aproape dublu, e drept ca si raspunsul era de 5 ms, ceea ce pe vremea aia era ceva.
In cazul unui display de mobil, situatia este chiar mai delicata, ca mai exista si riscum montatului.
Ce sa faci acum? Reclamatie direct la politie, cum ti s-a recomandat, nu OPC, ca pierzi vremea, fiindca asta este escrocherie 100%. Iar banii... zi ca "defavorizatul" cand a scapat caciula pe garla: sa fie de sufletul tatii!
hotumattua, utilizator
AlbertoTurbo a scris:

...

pe viitor foloseste okazii.ro ,vanzatorii seriosi sunt verificati cu adresa si buletinul ( vin cei de la okazii la tine la usa) si primesc calificative pentru seriozitatea lor si calitatea produselor.
...

Sunt foarte multe site-uri sau forumuri, atat interne cat si externe, care ofera facilitati mai bune decat cel in cauza domnului ciprianstefan92 . Pe site-ul mentionat de dumneavoastra sunt foarte multi vanzatori seriosi printre care ma numar si nu m-a verificat nimeni acasa chiar daca am inregistrat si contul in care se poate plati anticipat si ofer garantie de livrare reala ! Poate unii sunt verificati dar nu inseamna ca ceilalti suntem neseriosi ! Iar a face publicitate unui anumit site mi se pare in afara subiectului daca nu altfel...
In locul unui moderator as cenzura postarea dumneavoastra ca facand publicitate gratuita si nereala.

Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
icealinutza, utilizator

Alte discuții în legătură

"teapa" online cu un telefon scump kidsonmdma kidsonmdma Buna ziua, am gasit pe olx un Iphone 15 cu un pret mult mai ieftin si l am comandat prin curier. Din cauza pretului ireal de bun m am grabit sa l comand, fara ... (vezi toată discuția)
Ma numesc flaviu. pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător ... Flaviu12 Flaviu12 Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător pe website-ul de anunțuri olx.ro pentru achiziționarea unui produs,respectiv telefon ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune pe olx mariusbt1 mariusbt1 buna ziua.am vazut pe olx,ca cineva are la vanzare o moneda de argint.am negociat cu vanzatorul ,ne-am inteles la pret si mi-a spus ca o trimite prin posta. ... (vezi toată discuția)