avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie al doilea copil

Buna seara!
Ma aflu in urmatoarea situatie: la anul voi naste al doilea copil aproximativ la aceeasi data cand primul va implini 2 ani. Eu am luat indemnizatia de 600 de lei, fiindca eram inca in perioada studentiei.
Intrebarea este, ma incadrez in timp pentru a lua indemnizatia in continuare? la cat timp dupa ce implineste primul copil doi ani as fi in termen, din acest punct de vedere, sa nasc?
Si as mai avea o intrebare: din ce am auzit, ultima luna de indemnizatie o iau doar daca sotul isi ia concediu de la munca. In acest caz, ce procent ia sotul din salariu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:50, 5 Noiembrie 2014
Am inteles...
Dar daca luam in calcul aceasta varianta, de a intra tatal in concediu o luna (a 24-a luna), apoi el va continua serviciul si eu voi intra in CCC2, sau va trebui ca tatal sa intre in CCC2?
Multumesc!
1. Daca tatal doreste poate sa intre ultima luna in CCC1 si prima luna in CCC2.

2. Dupa aceea continuati dvs. cu CCC2 pana la expirarea lui.

3. Dar tatal poate beneficia de o luna de CCC2 tot in ultima luna a CCC2 sau oricand doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Continuitate ccc adrycary adrycary Buna ziua,sunt in concediu cc pana la varsta de 2ani,am avut contract determinat care a expirat dupa ce am intrat in prenatal si am fost preluata de casa de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copii Criscriss Criscriss Buna ziua Sunt in concediu crestere copil din 1 aprilie 2016. Sunt insarcinata in luna a 6/7. Ar trebui sa nasc la sfarsitul lunii martie. Pot intra direct in ... (vezi toată discuția)