avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chiriasi prin despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chiriasi prin despagubire

Buna seara, dorim sa cumparam un apartament printr-un executor judecatoresc si proprietarul este plecat din tara. Dar apartamentul are inscris un contract de inchiriere pe o perioada de 20 de ani. Nu vreau sa fiu rautacios si e doar o presupunere dar cred ca a fost premeditat cand s-a facut imprumutul, dar nu este problema mea cea de atunci, ci asta de acum. Exista vreo posibilitate sa il pot convinge pe chiriasi sa elibereze apartamentul ? Nu am informatii de niciun fel de tipul contractului sau ce clauze are si nu stiu daca pot afla. Executorul a spus ca va face o cerere la ANAF sa afle informatii, dar dureaza si trece termenul licitatiei pana primim raspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:55, 9 Noiembrie 2014
Aceste probleme sunt delicate. Este posibil sa fie achitata si chiria pentru perioada respectiva, si atunci se complica lucrurile. Asa a avut Sever Muresan toate apartamentele care i-au fost scoase la vinzare de banca. Asteptati sa faca executorul toate verificarile.
Trebuie vazute, pana la anaf, actele pe care le aveti: contractul cu banca, prevederile de acolo, de cand dateaza, de cand e contractul de inchiriere etc. Din ce banuiesc, nu prea imi pare legal acest contract, insa asta trebuie vazut.
Pe de alta parte, in investigatie mai conteaza situatia de fapt, or nu ne-o spuneti.
Nu va pot spune mai mult decat am scris. Eu nu am ce ascunde. Vreau sa cumpar un apartament pentru fetita noastra care a terminat masterul si acesta este foarte aproape de apartamentul nostru. L-am gasit pe un site al executorilor judecatoresti.
L-am vazut pe exterior, am vazut planurile la executor, si el ne-a spus ca are trecut la el in dosar, aceasta inscriere de contract de inchiriere pe 20 de ani, facut acum 8 ani inainte de a face imprumutul, si mai sunt 12 ani. Nu stiu valoarea chiriei, personal cred ca este fictiva, dar in dosarul executorului nu sunt alte date. Dar nu am curaj sa il cumpar si 12 ani sa primesc poate 100 ron pe luna sau nici atat. Multumesc !
Buna seara, cred ca mi-ar conveni sa il despagubesc, el are un contract pe 20 de ani din care mai sunt 12 ani, dar eu sunt sigur ca este un contract fictiv cu o valoare mica, cine Doamne iarta-ma, ar face un contract pe 20 de ani ? Sau macar sa il pot convinge sa plateasca chiria pietei. Executorul a spus ca incearca sa afle dar nici el nu credea ca are sanse sa afle mai mult decat este inscris in dosar, si acolo are inscris doar un contract de inchiriere. Multumesc !
Cred ca nu stiti ce sa cautati. Situatia de fapt se afla la fata locului, de la vecini, de la casierul Asociatiei de proprietari. Unde oricum trebuie sa va duceti, ca sa nu luati apartamentul cu cine stie ce datorii...
Trebuie apoi sa intelegeti riscurile cumpararii unui apartament prin executare, nu aveti garantia de evictiune, il luati cu ce are, cu contract cu tot.
Executorul trebuie sa aiba actele la dosar, el nu vrea sa v spuna mai multe, ca date mai multe are. Dar daca nu obtineti de la el, atunci mergeti la biroul de carte funciara si aflati ce va intereseaza, inclusiv contractul ala de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Executare silita in urma unui imprumut fictiv intre 2 persoane fizice popescuind popescuind Buna seara, Bunica mea a primit de la un executor judecatoresc o somatie imobiliara in urma unui \\\\"contract de imprumut\\\\" in care \\\\"sotul\\\\" ... (vezi toată discuția)
Sediu social bogdanpopa78 bogdanpopa78 Buna ziua, As dori sa stiu daca pentru deschiderea unei firme pot declara ca sediu social apartamentul care il de tin in proprietate cu sotia. Firma va avea ... (vezi toată discuția)