avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cumparatorul se expune la vreun risc?
Discuție deschisă în Executare silită

Cumparatorul se expune la vreun risc?

Am girat o nepoata care nu si-a mai putut plati datoria(90 mii E. din 2005) si isi vinde casa sa mai plateasca din datorii, mie banca imi opreste 30% din pensie. Banca mi-a spus ca nu-mi mai pot vinde casa decat prin ei, deci banii sa le ramana lor. Insa casa mea(garsoniera cf. 3) nu o aveam cand am girat. Am girat doar cu venitul meu(pensie 1100 ron).
In prezent vreau sa vand garsoniera si mi-a iesit Certificatul Fiscal si Extrasul de Carte Funciara fara sarcini. Daca se face astfel vanzarea, cumparatorul(care nu imi este ruda) se expune la vr-un risc din partea bancii unde eu am girat sau altceva?
Cel mai recent răspuns: narcis-andrei , utilizator 15:13, 21 Noiembrie 2014
M-am interesat azi. Executorul judecatoresc a spus ca se va vinde casa prin ei, dar nu ca o informare, doar atunci cand eu am intrebat daca o pot vinde si sa le aduc banii sau cum fac, in urma cu o luna.
Deci inteleg ca executorul urmeaza sa faca ceva demersuri pentru a-mi vinde ei casa. Dar deocamdata nu au facut nimic deoarece din Certificatul Fiscal si Extrasul de Carte Funciara a reiesit ca garsoniera mea nu are sarcini. Deci o pot vinde cui vreau, consider, deoarece nu mi-a sosit nici o instiintare ca ar fi poprire pe casa, asa cum mi-a sosit cand mi-a pus popriere pe pensie(in urma cu 4 luni).
De ce nu vreti sa intelegeti finalitatea sfatului oferit ?
Daca poprirea pensiei dvs este ceruta de o firma de recuperare creante, in baza art 1602 alin 3 din Noul Cod Civil (in cazul in care va judecati pe Noul Cod) printr-o contestatie la executarea silita este f probabil sa salvati garsoniera si sa nu mai aveti de-a face cu acesti recuperatori legali vreodata.
Ultima modificare: Duminică, 9 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
narcis-andrei a scris:

Nu stiu prin cine imi este oprit din pensie. Dar vanzarea garsonierei mele se poate face, neriscandu-se cumparatorul?

Cat nu are sarcini, puteti vinde si e fara risc pt cumparator cat omul nu stie de creditul dvs si va da un pret serios pe el.
Dar vindeti mai repede si la un pret bun, nu un pret de nimic.
Riscul e la dvs, creditorul va poate face plangere penala pt abuz de incredere.
(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Acuma daca dvs aveti banii si dati o suma catre creditor nu e nicio problema.
Oricum, decat sa se vanda la licitatie casa, mai bine o vindeti dvs.

Multumesc foarte mult de sfaturile oferite, insa ma tem sa ajung in judecati cu cei mai tari ca mine, pensia nu-mi permite, mai ales ca acum am si poprire pe ea-- si ati spus ” f. propabil” sa o salvati(garsoniera).
Acum pentru bunavointa mea fata de altul sa ajung sa dorm in ..tomberon?
Ba din contra stimata doamna, nu bunavointa (dvs fata de altul) ci pasivitatea va conduce la dormitul in ..tomberon - de care aminteati.
Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, insa nu sunt adeptul proverbului "capul plecat sabia nu-l taie".

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar o garsoniera ContSters98379 ContSters98379 Buna. Vreau sa cumpar garsoniera, dar nu platesc pretul integral. Platesc jumatate acum si jumatate la sfarsitul anului. Vreau sa stiu daca garsoniera o ... (vezi toată discuția)
Banca mai poate executa silit? mihrac mihrac Buna seara.Prietenul meu a imprumutat e la banca suma de 8000 E prin 2008 a platit decat cateva rate pana in 2009.Nu stiu daca a girat cu casa,el zice ca nu ... (vezi toată discuția)
O problema complicata dilema poprire si executare lilyanne lilyanne Cunosc o familie disperata, sunt bunicii+parintii+1 copil mic de 2 anisori. Acum incearca sa isi ridice repede o cabana sa aiba unde locui. Problema lor este ... (vezi toată discuția)