avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cumparatorul se expune la vreun risc?
Discuție deschisă în Executare silită

Cumparatorul se expune la vreun risc?

Am girat o nepoata care nu si-a mai putut plati datoria(90 mii E. din 2005) si isi vinde casa sa mai plateasca din datorii, mie banca imi opreste 30% din pensie. Banca mi-a spus ca nu-mi mai pot vinde casa decat prin ei, deci banii sa le ramana lor. Insa casa mea(garsoniera cf. 3) nu o aveam cand am girat. Am girat doar cu venitul meu(pensie 1100 ron).
In prezent vreau sa vand garsoniera si mi-a iesit Certificatul Fiscal si Extrasul de Carte Funciara fara sarcini. Daca se face astfel vanzarea, cumparatorul(care nu imi este ruda) se expune la vr-un risc din partea bancii unde eu am girat sau altceva?
Cel mai recent răspuns: narcis-andrei , utilizator 15:13, 21 Noiembrie 2014
Da asa pare, dar mizez pe faptul ca nu am nici o documentatie primita in sensul interdictiei de a-mi vinde garsoniera. Si deci sunt in regula. Deasemenea nici fiscalul sau extrasul nu au sarcini. Deasemea cumparatorul daca stie, renunta, chiar daca pretul garsonierei pare atractiv, nimeni nu vrea sa pierda nimic.
Patrick_ a scris:

Din ceea ce spuneți, conform legii rezultă că acționați cu rea credință în defavoarea creditorului, iar dacă faceți această înțelegere cu cumpărătorul acesta se va spune la un risc.

fiind vorba de un creditor chirografat riscul ar consta in revocarea actului facut in dauna sa 9 a creditorului chirografar)

in astfel de situatii pe vechiul cod diligenta era la creditor iar pe ncc e vb de culpa la creditor
”Culpa la creditor”? Ca nu a actionat mai repede, punand sarcini pe casa inainte de-a se vinde?Alta culpa nu vad.
haii ca las de la mine
pe noul cod avem alte termene de prescriptie

extinctiva
Stimata doamna / stimate domn, faceti ce si cum doriti dvs ...
Daca majoritatea utilizatorilor v-au sfatuit/comunicat ca vanzarea dorita de dvs poate fi ulterior anulata (in anumite conditii) - raspunzandu-va astfel la intrebarea principala "Cumparatorul se expune la vreun risc ?" ... iar dvs. nu si nu ...
... Nu vad de ce ati mai apelat la ajutorul acestui forum ...
Imi pare rau ca suna atat de "grosolan" mesajul meu, insa din toata discutia pe acest subiect nu am putut desprinde alta concluzie ...

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar o garsoniera ContSters98379 ContSters98379 Buna. Vreau sa cumpar garsoniera, dar nu platesc pretul integral. Platesc jumatate acum si jumatate la sfarsitul anului. Vreau sa stiu daca garsoniera o ... (vezi toată discuția)
Banca mai poate executa silit? mihrac mihrac Buna seara.Prietenul meu a imprumutat e la banca suma de 8000 E prin 2008 a platit decat cateva rate pana in 2009.Nu stiu daca a girat cu casa,el zice ca nu ... (vezi toată discuția)
O problema complicata dilema poprire si executare lilyanne lilyanne Cunosc o familie disperata, sunt bunicii+parintii+1 copil mic de 2 anisori. Acum incearca sa isi ridice repede o cabana sa aiba unde locui. Problema lor este ... (vezi toată discuția)